Belgisch en Vlaams kampioenschap cross voor atleten met een beperking

Op zondag 14 februari werd in Rotselaar de Joker Crosscup georganiseerd met voor de eerste maal het Belgisch en Vlaams Kampioenschap voor atleten met een beperking. Het Achilles-Team nam met 6 atleten aan deze primeur deel.

Na een rit van 2 uur en een fikse opwarming was het om 13u10 tijd voor onze atleten om hun beste beentje voor te zetten.  Gelukkig bleef de voorspelde regen uit. Na een ietsje te snelle start, moesten ongeveer 3 rondes afgelegd worden over een afstand van 1900 meter. Door een afwisselend modderig en zanderig parcours was het voor het Achilles-Team even op de tanden bijten. Niet zo evident voor Caroline, Kaat, Thomas, Ruben, David en Koen aangezien dit voor hen een beetje een “lange cross” was. Deze stoere crossers deden het met hun moed en inzet meer dan voortreffelijk. 

Bij de dames behaalde Caroline zilver en werd zo vice Belgisch en Vlaams kampioene.  Wat bij de mama en de supporters voor de nodige traantjes zorgde.  Ook Caroline was heel emotioneel, nog maar eens het bewijs dat personen met een mentale beperking in staat zijn tot het leveren van een grootse prestatie en dit ook bewust beleven. Kaat behaalde een fantastische 7de plaats, hoewel al dat slijkerige gedoe niet echt haar ding is. 

Bij de heren behaalde Thomas een 8ste plaats, een beetje verderop gevolgd door het trio Ruben, Koen en David die respectievelijk 12de, 13de en 14de werden. Voor onze mannelijke atleten een prachtige prestatie gezien de drassige omloop en een sterk deelnemersveld.

Proficiat aan deze moedige atleten, ze mogen terecht fier zijn op hun prestaties.