Belgische titel en 2 maal brons op B.K. indoor

Met 3 medaillewinnaars werd het Belgisch kampioenschap indoor voor Houtland een succes. De hoofdvogel werd afgeschoten door Jürgen Verbrugghe want hij werd terug Belgisch kampioen in het kogelstoten.

De kogelwedstrijd werd een ware thriller want het was pas bij de laatste beurt dat Jürgen de titel veroverde nadat hij eerst zijn zesde poging had onderbroken wegens een slechte aanglijbeweging. Zijn kampioensworp van 17m78 was meteen ook een nieuw persoonlijk record. Hij versloeg profatleet en aankomende wereldtopper in het discuswerpen Philip Milanov met 18cm.

De beide bronzen medailles werden behaald door Katrijn Boone en Orphée Depuydt.

Katrijn liep daarvoor een voortreffelijke 400m en klokte in de laatste reeks als 3de af na 56"11. Een verbetering van haar besttijd en aangezien in de voorafgaande reeksen niemand sneller liep mocht zij even later een verdiende bronzen medaille ophalen. Ook Orphée snelde naar een mooie derde plaats maar dan op de 200m. Nadat ze in de reeksen een sterke 24"65 liep verzekerde ze zich van de finale waar ze met 24"94 beslag legde op een bronzen medailleplaats. Eerder had Orphée ook al op de 60m reeksen en finale gelopen. Tijdens de reeksen finishte ze na 7"68 en tijdens de finale deed ze er 7"69 over. Twee snelle wedtrijden die goed waren voor een 5de plaats.

Domien Decloedt startte ook op de 60m, al had dat er enige tijd anders uitgezien. Wegens tegenvallende resultaten die te wijten waren een aan aanslepende kwetsuur had hij overwogen om niet deel te nemen. Een kinébehandeling vorig week bracht gelukkig verbetering waardoor hij zijn seizoensbeste liet optekenen in de reeksen (7"05) en meteen ook een finaleplaats behaalde. In de finale werd hij 7de na 7"08.

Jessie Raes behaalde op de 800m met 2'17"81 een ondankbare 4de plaats. Nochtans pakte ze haar wedstrijd goed aan en lag ze voordurend op medaillekoers. Net voor het ingaan van de laatste ronde liet ze zich net iets te gemakkelijk van haar positie verdringen waardoor haar inspanning tijdens de laatste 100m net niet voldoende bleek om ook een medialle te behalen. 

De eerste die kort na de middag al in actie kwam, was Danielle Hessel op de 60m horden. Ze werd er ingedeeld in een reeks met enkele kleppers van formaat maar wist zich daar goed aan op te trekken en liet een dik persoonlijk record optekenen. Haar 9"26 was goed voor een 4de plaats in de reeks.

Charlotte Tahon was de pechvogel van de dag want nadat ze een goede start had genomen op haar 400m wedstrijd liep ze na een goede 100m een kwetsuur op waardoor ze haar wedstrijd moest staken. 

Via onderstaande link kan je de reportage van Focus-WTV over deze kampioenschappen bekijken:

http://www.focus-wtv.be/sport/west-vlamingen-presteren-sterk-op-bk-indoo...