Crosscup relays met 7 HAC-ploegen

Na onze oefenveldloop van vorige week, is met de Crosscuprelays in Gent het veldloopseizoen nu echt op gang geschoten. In deze traditionele opener in de Blaarmeersen wordt gestreden met ploegen van telkens 3 atleten. Houtland telde zo 7 ploegen aan de start.

De pupillen meisjes met Manon Beernaert, Axelle Blomme en Pauline Inghelbrecht kwamen als 36ste op 70 deelnemende ploegen over de finish. Bij de miniemen was er zowel bij de jongens als de meisjes een ploeg aanwezig. De jongensploeg met Elouann Cauwels (eigenlijk nog 2de jaars pupil), Balder van Eenoo en Kobe Deroo lieten er met de 16de plaats op 75 een sterke prestatie optekenen. De meisjes Zite Fraeyman, Emme Declerck en Sam Lyseele werden er 47ste op 71 ploegen.

Ook bij de cadetten nam zowel bij de meisjes als bij de jongens een HAC-ploeg deel. Iza Lauwers, Marthe Logghe en Jolijn Verhaeghe werden er 55ste (75) en Timon Inghelbrecht, Tristan Gevaert en Mathieu Sanders kwamen als 20ste ploeg over de finish en lieten zo nog 53 ploegen achter zich. 

Maité Beernaert, Luna Lauwers en Nore Vandekerckhove liepen bij de scholieren meisjes naar een mooie 26ste plaats op 47 ploegen en onze seniores mannen met Jeroen Pollefeyt, Raf D'Hoore en Lucas Vleuryck (jun) liepen naar de 54ste plaats op 91 ploegen.

Tags: