Drie maal brons op BK cadetten en scholieren

Na de beloften en de junioren gisteren was het vandaag de beurt aan de cadetten en de scholieren om te strijden voor de medailles op het BK indoor. Zes Houtlanddames voldeden aan de criteria om er deel te mogen nemen. Drie van hen keerden terug met een bronzen medaille.

Scholiere Leontine Versyck was veruit de meest tevreden atlete van onze medaillewinnaars want ze knokte zich met de negende ingeschreven tijd recht het podium op. Ze pakte haar race dan ook zeer slim aan en liet zich niet van de eerste rij wegdrummen. Pas bij de versnelling op 200m van het einde moest ze wat terrein prijs geven maar ook daar vocht ze terug en liep zowaar in 2de positie de laatste rechte lijn in. Met 2'16"80 werd ze uiteindelijk mooi derde.

Ook Luna Lauwers haalde brons maar dan in het verspringen bij de cadetten. Maar voor Luna had het er de hele wedstrijd veel beter uit gezien. Met haar eerste sprong (5m18) nam ze resoluut de leiding en ook al kwamen enkele concurrentes wat dichterbij toch bleef Luna aan de leiding van de wedstrijd. Tijdens de 6de en laatste beurt echter sprongen 2 andere meisjes, met 5m26 en 5m20, enkele centimeter verder. Luna kreeg ook nog een 6de poging maar slaagde er niet in deze geldig te maken zodat ze in extremis dus verwezen werd naar brons.

Maité Beernaert nam ook deel aan deze verspringcompetitie maar kwam eigenlijk nooit in het goede ritme. Nochtans stond ze met 5m30 na Luna met de 2de beste prestatie ingeschreven maar tijdens haar eerste 5 sprongen  overschreed ze de kaap van de 5m niet. Bij haar laatste beurt haalde ze toch nog 5m09 maar bleef daarmee steken op een 6de plaats. Laat op de middag kreeg Maité nog een herkansing in het hinkstapspringen maar ook daar vlotte de wedstrijd niet echt goed. Met sprongen van net over de 10m leek ze wel op podiumkoers maar beter dan een derde plaats kwam ze niet. Uiteindelijk kwam ze met haar 10m48 slechts 2 centimeter tekort voor zilver.

Emma Staelens kwam helemaal als eerste Houtlandatlete in actie in het verspringen voor de scholieren. Ze sprong er een heel regelmatige wedstrijd met sprongen van 5m26, 5m 25, 5m21 en 5m30 als beste. Hiermee verzekerde ze zich van een mooie 4de plaats. Op de 200m later op de middag kwam ze van start in de eerste reeks en liep er in 26"63 naar een mooi persoonlijk record en goed voor de 2de plaats in haar reeks.

Ook Rani Vincke startte op dezelfde 200m maar dan in de 3de van de 6 reeksen. Ook zij snelde naar een mooi persoonlijk record door als 4de te eindigen in 26"32. Eerder op de dag had Rani ook al deelgenomen aan de 60m. Ook daar startte ze in de derde reeks en toonde er toch nog wat in haar mars te hebben. Ze startte er voortreffelijk maar begon na 30m wat minder ontspannen te lopen waardoor ze wat terrein prijs gaf op haar naaste belagers. Rain finishte als 3de in 8"06.

Kogelstootster Marlies Bulcke leverde ook een prima prestatie af door niet minder dan 4 keer verder te stoten dan haar persoonlijk record van tijdens de Vlaamse kampioenschappen. Haar eerste poging was meteen raak met 12m36. De tweede poging werd de verste met 12m60 maar de 12m22 en 12m23 waren ook nog beter dan voorheen. Ze haalde daarmee een knappe 6de plaats in de einduitlsag.