Driemaal zilver op BK alle categorieën.

Het BK alle categorieën werd zoals gewoonlijk over 2 dagen gespreid, op zaterdag werden de reeksen van de loopnummers afgewerkt zodat op zondag enkel nog de finales op het programma stonden. Drie van onze atleten konden er een podiumplaats veroveren en telkens werd het een tweede plaats.

Ilke Lagrou deed dit in het hamerslingeren dat al jaren verbannen wordt naar Nijvel omdat men geen hamerslingeraars toelaat op het Koning Boudewijnstadion. Haar eerste poging was meteen goed voor zilver en de 52m76 was terug een verbetering van het provinciaal junioresrecord.

Ook Jessie Raes haalde een mooie zilveren medaille binnen door de 800m in 2'12"19 af te leggen. Na de eerste ronde zag het er even slecht uit want een andere atlete viel waardoor Jessie een gaatje moest dichtlopen en zo wat onvoorziene krachten moest opgebruiken.

Jürgen Verbrugghe was onze derde zilveren medaillewinnaar en dat met de kogel. Vanaf het begin van zijn afscheidswedstrijd stond Jürgen aan de leiding (16m31) en pas in de allerlaatste beurt moest hij de Belgische titel laten aan Philip Milanov.

Op de 100m kwam Orphée Depuydt niet verder dan een 4de plaats. Een iets mindere start tijdens de finale zorgde voor een kleine achterstand die ze niet meer kon goed maken. Ze eindigde in 11"96 terwijl ze haar reeks had gewonnen in 11"85. Aurèle Vandeputte moest op de 800m zijn titel van vorig jaar verdedigen. Na een wat trage start werd Aurèle wat naar de buitenkant gedreven voor het ingaan van de 2de ronde, hij bleef echter goed meegaan aan kop maar moest uiteindelijk toch wat emters prijs geven. Hij eindigde als 5de in 1'51'41 (reekstijd op zaterdag: 1'49"56). Ook Katrijn Boone kwam met 60"55 uit haar reeks aan de start van haar finalewedstrijd van de 400m horden. Het halen van de finale was een doel op zich waardoor ze al tevreden aan de start kon verschijnen. Ze eindigde uiteindelijk als 8ste in 61"05.

Leontine Versyck is nog maar eerstejaars scholier maar kon zich toch al kwalificeren voor deze kampioenschappen op de 800m. Ze kwam in dezelfde reeks van Jessie met 2'15"52 als 5de over de finish maar dit was niet voldoende voor een finaleplaats. Ook Ward D'Hoore kon zich niet plaatsen voor de finalewedstrijd van de 1500m op zondag. Hij werd 8ste in zijn reeks in 3'55"17. Evy Pieters was ingeschreven op de 5000m maar kwam niet aan de start.