Houtland heerst op PK korte cross

Op en rond de atletiekpiste van Poperinge werden de provinciale veldloopkampioenschappen georganiseerd. Vooral op de korte cross konden onze atleten hun stempel drukken want zowel bij de dames als bij de heren wonnen respectievelijk Evy Pieters en Ward D'hoore met ruime voorsprong  hun wedstrijd.

Naast deze 2 provinciale titels werden nog 6 medailles in de wacht gesleepd. Het was wachten tot de cadetten vooraleer we een Houtlandatleet op het podium mochten toejuichen. Nore Vandekerckhove haalde immers bij de cadetten meisjes geboren in 2002 een tweede plaats binnen. Bij de jongens van dezelfde leeftijd legde ook Benoit Claus beslag op een zilveren medaille.  Nogmaals zilver was er voor Leontine Versyck bij de scholieren meisjes geboren in 2000 terwijl Lucas Vleurick bij de jongens scholieren uit 1999 brons behaalde.  Brons was er ook voor Annelies Deketelaere bij de seniores dames net als voor Rodolfe Pontoizeau bij de masters M40.

Er kwamen in totaal 48 Houtlanders aan de start van de verschillende reeksen waaronder 15 atleten van het G-team Achilles die als eerste van start gingen en het pad effenden voor alle andere atleten.

Foto's van Houtlanders in actie zijn hier te vinden: