Houtlandjeugd actief op 2 fronten

De 6de en laatste Rubenscup van het seizoen bracht slechts 14 Houtlandatleten op de been. Nochtans waren de weergoden de atleten goed gezind, het was al anders deze zomer. Toch konden er nog enkele mooie prestaties worden genoteerd.

Traditioneel staat de Rubenscup in Kortrijk op dezelfde dag geprogrammeerd van het Nationaal Criterium in Nijvel. Deze wedstrijd kan doorgaan als een officieus Belgisch kampioenschap voor de benjamins, pupillen en miniemen. De atleten die er willen aan deelnemen moeten vooraf inschrijven en worden er geslecteerd op basis van hun eerdere prestatie. Mede daardoor waren er ook wat minder atleten in Kortrijk want 7 Houtlandatleten konden zich selecteren voor deze wedstrijd.

Nore Vandekerkhove moest reeds om 11u starten met het verspringen en zette er meteen de toon. Ze won de miniemenwedstrijd met haar openingssprong die een mooie 5m03 opleverde. Later op de dag moest ze ook nog hoogspringen maar het lange wachten en de "voldaanheid" na de winst in ver zorgden er voor dat ze niet hoger kwam dan 1m41.

Tweemaal mocht er een clubgenoot een zilveren medaille in ontvangst nemen. De eerste van de dag was er voor benjamin Louis Verbeke in het verspringen. Hij sprong er in zijn 3de poging naar 3m76, een dikke verbetering van zijn persoonlijk record. Eerder was hij als 4de geëindigd van zijn reeks van de 60m in 9"81.

Een tweede zilver was er voor Simon Dekoninck op de 60m horden bij de pupillen. Simon won op de middag zijn reeks in een nieuw persoonlijk record (10"31) en liep er de snelste tijd van alle deelnemers. In de finale liep hij terug zijn record maar moest er toch een concurrent voor hem dulden waardoor hij even later, weliswaar ontgoocheld, een mooie zilveren medaille kreeg omgehangen. Simon nam ook deel aan het verspringen maar vond nooit echt zijn draai met 2 ongeldige pogingen en een sprong van 4m18 als gevolg.

Een vierde medaille van de dag was er voor Manon Beernaert in het kogelstoten voor benjamins. Bij haar eerst beurt stootte ze de 1kg zware kogel naar 8m47, een dik persoonlijk record. Ze verbeterde haar niet meer tijdens de volgende beurten maar haalde toch een 3de plaats en de bronzen medaille binnen.

Iza Lauwers kwam wat onzeker aan de start van de 60m horden voor pupillen want eerder deze week had ze haar voet verzwikt. Om haar wat gezwollen en verkleurde voet te sparen, verzaakte ze aan het verspringen waarvoor ze ook was geselecteerd.  Ze won haar reeks van de horden in 11"10, niet haar beste tijd maar kon lopen zonder pijn en kwalificeerde zich voor de finale. Ze kwam terecht in de ongunstige 6de baan en liep er naar de 5de plaats.

Benjamin Zite Fraeyman mocht deelnemen aan het hoogspringen en stond zelfs met 1m15 als 2de ingeschreven.  Ze lukte vlot de beginhoogtes maar na een mooie sprong over 1m10 lukte de volgende hoogte niet meer. Ze werd er toch wel mooi 5de in de wedstrijd.

Silas De Vuyst werd bij de pupillen zowel voor het kogelstoten en het discuswerpen geselecteerd. In het technisch moeilijke discuwerpen startte hij met een ongeldige poging maar verbeterde zijn PR bij de 2de poging. Zijn derde beurt bracht geen verbetering meer zodat zijn 23m50 als beste werd genoteerd. Ook in het kogelstoten verbeterde Silas zijn persoonlijk record en bracht het op 9m41.

Een selectie foto's van Nijvel is te vinden via onderstaande link:

https://picasaweb.google.com/105380787286607360789/20150926NationaalCrit...