Jessie Raes haalt brons op BK indoor

Slechts 2 Houtlandatleten schreven zich in voor de Belgische indoorkampioenschappen. Een stuk minder dan de vorige jaren maar o.a. kwetsuren hielden enkele clubgenoten noodgedwongen aan de kant.

Jessie Raes en Orphée Depuydt waren wel op de afspraak en presteerden er op hoog niveau.

Jessie mocht na een zeer degelijke wedstrijd, die haar naar een nieuw persoonlijk indoorrecord loodste, mee als derde op het podium.  Met de 2'14"99 dook ze voor het eerst onder de 2'15" en haalde op die manier een eerste BK-podium sinds ze de overstap maakte van de 400m horden naar de 800m. Jessie liep er een constante wedstrijd in het zog van een buitenlandse atlete en kon zich op die manier laten "hazen" naar die mooie tijd. Halfweg de wedstrijd was het ondertussen al duidelijk dat een medaille binnen was want de rest van het deelnemersveld liep al op geruime afstand.

Ook Orphée had haar gedachten duidelijk op een podium op de 60m gezet. Ze verkoos hiervoor ook om niet in te schrijven voor de 200m aangezien deze wedstrijd pal tussen de reeksen en de finale in was geprogrammeerd. In haar reeks moest ze nipt de duimen leggen voor de eerste plaats aangezien ze in 7"65, een zeer degelijke chrono, met dezelfde tijd als de winnares werd genoteerd. In de finale moest ze in baan 1 lopen, geen voordeel, maar een zeer sterke start zorgde ervoor dat Orphée op een medaille afstevende. Het was pas in de laatste meters dat ze toch nog het onderspit moest delven voor een derde plaats. Met 7"63 kwam ze immers als vierde net 2 honerdsten van een seconde te kort voor die medaille.