Jeugdatletiek

Voor alle informatie over de jeugdatletiek kan je terecht bij jeugdcoördinator Jens Seynaeve (jens.seynaeve@hotmail.com)

Wedstrijden en activiteiten winter 2018-2019

Crosscup Relays Gent 21/okt
Kustactiviteit 28/okt
Veldloop Waregem 4/nov
Veldloop Brugge 18/nov
Crosscup Roeselare 25/nov
Clubfeest 1/dec
Indoor Gent (KAAG) 8/dec
Veldloop Diksmuide 23/dec
Kerstfeestje 29/dec
PK Veldlopen Meulebeke 13/jan
Veldloop Maldegem 20/jan
Indoor Gent (RCG) 10/feb
Indoor Gent (KAAG) 16/feb
Jeugdweekend 22-24/feb
Veldloop Ardooie 3/mrt

Inschrijven

Je kan het hele jaar door aansluiten bij onze club, maar het seizoen start eigenlijk eind september/begin oktober. Aansluiten kan ten vroegste als je geboren bent in 2011. Prijs voor een heel seizoen bedraagt 130 euro bij inschrijving in september, vanaf april betaal je nog maar 100 euro. Door deel te nemen aan wedstrijden en/of activiteiten, kan je ook heel wat korting krijgen. Meer info over die kortingen vind je hier

We voorzien steeds de mogelijkheid om een drietal keer te komen proberen. We vragen wel om op voorhand een mailtje te zenden naar onze jeugdcoördinator, die je dan informeert over de tijdstippen van trainingen. Na drie keer proberen moet je dan de keuze maken of je al dan niet definitief wil aansluiten.

Trainingen

De jeugdtraining is voor benjamins (2011-2010), pupillen (2009-2008) en eerstejaarsminiemen (2007). Vanaf tweedejaarsminiem kan je deelnemen aan de trainingen bij de ouderen. De focus ligt bij de jeugd vooral op plezier, prestatie is leuk maar zeker niet nodig.

Winterseizoen

1 oktober tot 31 maart

De trainingen vinden plaats op woensdag van 14u tot 15u30 (binnen in Sporthal) en op zaterdag van 11u tot 12u (buiten op de piste).

Zomerseizoen

1 april tot 30 september

De trainingen vinden plaats op woensdag van 14u tot 15u30 (buiten op de piste) en op zaterdag van 10u tot 11u30 (buiten op de piste).

De trainingen gaan in principe steeds door. In de maand juli is er een kleine pauze van een drietal weken. De jeugdcoördinator stuurt elke maand een maankalender waarop staat wanneer er training is en of er eventueel andere activiteiten en wedstrijden zijn.

Bij feestdagen is het sportcentrum gesloten en is het vanzelfsprekend dat de trainingen dan niet doorgaan. Ook wanneer er op woensdag of zaterdag een wedstrijd gepland is, is er geen jeugdtraining.

Wedstrijden

Wedstrijden zijn niet verplicht. Wanneer je deelneemt zijn het borstnummer dat je krijgt na aansluiting, het clubtruitje en goede loopschoenen of spikes noodzakelijk. Wanneer er een wedstrijd is, krijg je een mailtje van de jeugdcoördinator met alle informatie over deze wedstrijd. Er wordt ook gevraagd om via mail te bevestigen bij deelname, zodat gepaste begeleiding kan voorzien worden. 

Estafettes

Zoals eerder vermeld, vinden we het belangrijk dat plezier centraal staat en daarom is onze visie dat iedereen de kans moet krijgen om op een wedstrijd deel te nemen aan een estafette. Zowel snellere als iets minder snelle atleetjes moeten de kans krijgen om een ploegje te vormen. Het moeten ook niet altijd vrienden of vriendinnetjes zijn die een team vormen. Het is deel van het uitmaken van een atletiekclub om ook met anderen te kunnen samenlopen. De visie en afspraken die we hierover maakten vind je hier.