Jeugdsuccessen in Nationaal Criterium Nijvel en Rubenscup Kortrijk

De laatste wedstrijd van de Rubenscup is traditioneel de wedstrijd in Kortrijk. Even traditioneel is het iets minder groot aantal deelnemers op deze wedstrijd. Houtland was er vertegenwoordigd met 20 atleten waaronder 7 benjamins, 8 pupillen en 5 miniemen. Alhoewel het einde van het seizoen al lonkt, konden er nog enkele mooie prestaties worden genoteerd en werd op verschillende proeven een overwinning behaald door onze clubgenoten.

Vijf jeugdatleten trokken niet naar Kortrijk maar wel naar Nijvel omdat ze geselecteerd werden, op basis van eerdere prestaties, om deel te nemen aan het Nationaal Criterium. Alhoewel deze wedstrijd geen officeel Belgisch kampioenschap is, wordt hij door velen toch aanzien als het officieus kampioenschap waar de beste jeugdatleten van ons land tegen elkaar uit komen.

Benjamin Tore Dekonick mocht er 2 keer op het podium klimmen. Zowel in het kogelstoten (9m87) als in het hoogspringen (1m18) behaalde Tore een bronzen medaille. Broer Simon Dekoninck, die al miniem is, behaalde een 5de plaats in de finale van de 80m horden in 12"88 nadat hij zich met 12"89 in de reeksen verzekerde van deze finale. Simon sprong ook 4m97 ver wat hem een 9de plaats opleverde.

Norah De Bruycker kon zich met 11"21 plaatsen voor de finale van de 60m horden voor pupillen. Ze behaalde in de reeksen een 3de tijd zodat ook zij een medaille binnen handbereik zag. In de finale liep ze nog sneller en met haar 11"05, een nieuw PR, eindigde ze op een knappe 4de plaats. Tijdens de reeksen van de 60m liep Norah 8"90. Ze werd daar derde mee in haar reeks maar kon zich niet plaatsen voor de finale.

Miniem Tibe Delaere sprong 1m57 hoog en kwam daarmee ook dicht in de buurt van een medaille maar eindigde uiteindelijk als 6de, even hoog als de vierde maar hij had er meer pogingen voor nodig. Ook Mathis Volckaert presteerde sterk door zowel in het kogelstoten (11m57) als het discuswerpen zijn record scherper te stellen. Zijn 40m67 met de discus was meteen ook goed voor een nieuw clubrecord. In beide proeven eindigde Mathis op een vierde plaats.