Leontine goud en Maité zilver op BK in Moeskroen

Onder een zware wolkenhemel werd in Moeskroen vandaag de eerste dag van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren afgewerkt. Het leverde Houtland goud en zilver op naast enkele mooie ereplaatsen.

Goud en de Belgische cadettentitel op de 800m was er voor Leontine Versyck. Ze kwam van start in de 2de reeks, wist dus al de tijden van de eerste reeks, en liep een zeer verstandige wedstrijd. Bij het uitkomen van de laatste bocht werd het een nek aan nek race met drie waarbij leontine aan het langste eind trok in 2'22"89.

Zilver was er voor Maité Beernaert in het hinkstapspringen voor cadetten. Tot voor haar 6de poging stond ze op een 4de plaats met 10m22. Haar 10m72 van in de 6de beurt leverde een nieuw persoonlijk record en meteen ook een zilveren medaille op. 

Eerder op de dag waren er de reeksen van de 300m horden voor cadetten. Luna lauwers won er haar reeks in een nieuw persoonlijk record 50"72 en was zo meteen rechtstreeks geplaatst voor de finale van morgen. In het verspringen sprong ze een mooie wedstrijd met sprongen van 5m18 en 5m17 maar moest zich uiteindelijk toch tevreden stellen met een 4de plaats.

Ook Tyra Steur moest, ontgoocheld, als vierde de discuscompetitie bij de scholieren verlaten. Haar 36m23 uit de laatste poging was niet voldoende gebleken voor een bronzen medaille.

Ook met de discus maar dan bij de cadetten vond Inez Dewulf niet het goede ritme. Ze leverde worpen die net onder haar PR uitbleven en werd met 26m09 uiteindelijk 11de.

Emma Staelens had misschien wel eht meeste pech want ze moest het grootste deel van haar verspringwedstrijd in de regen afwerken. Toch bleef ze met 5m27 slechts een kleine 10cm onder haar persoonlijk record en haalde zo een 5de plaats.