Orphée Depuydt is Belgisch beloftenkampioene 60m

Op de Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften kwamen 5 Houtlandatleten in actie. Enkel Orphée Depuydt haalde een podium maar ze werd er wel Belgisch kampioene op de 60m bij de beloften.

Tijdens de reeksen in de voormiddag startte Orphée in reeks 1 en won die vrij vlot in 7"60. Ze liep hiermee de snelste tijd van alle deelnemers en bleef net 1 honderdste boven haar PR. In de finale liep Orphée van bij de start in winnende positie en klokte af na 7"53, een mooi persoonlijk record en goed voor BK Goud.

Nog een rechtzetting wat Orphée betreft ivm het BK alle categorieën vorige week. Orphée eindigde als vierde en viel zo net naast het podium. De winnares van de bronzen medaille was een nobele onbekende van CABW, de club uit Nijvel. Na wat opzoekingswerk bleek dat de atlete weliswaar bij een Waalse club is aangesloten maar zelf wel de Franse nationaliteit bezit. Daardoor kreeg Orphée in de loop van de week waar ze recht op had: de bronzen BK-medaille.

Terug naar het BK van de junioren en beloften waar juniore Tyra Steur net het podium niet haalde in het kogelstoten. Bij haar eerste beurt stootte ze de 4kg zware kogel naar een nieuw persoonlijk record: 10m85. Een goede start die echter geen vervolg kende. Wel stootte ze bij de derde beurt de kogel ruim over de 11m maar kon de worp niet geldig afwerken. Zo haalde Tyra een weliswaar mooie 4de plaats binnen.

Ook  op de 60m maar dan bij de junioren mocht Camille Louwaege van start gaan in de 3de reeks. Ze liep er met 8"08 dicht tegen haar record maar dat was evenwel niet snel genoeg voor een finaleplaats. Ook op de 200m kwam Camille in actie en daar lukte ze tijdens de eerste reeks met 26"71,  wel in een persoonlijk record.

Phebe Delafontaine startte op de 1500m bij de beloften maar slaagde er in 5'36"37 ook niet in om een medaille binnen te halen.

Hatif Amer Ali was onze enige mannelijke vertegenwoordiger en startte in de eerste beloftenreeks van de 400m die hij makkelijk naar zijn hand zette. Hij won zijn reeks in 52"18.