Provinciaal veldloopgoud voor Leontine, Aurèle, Benjamin en Amy

Sportpark De Pluimen in Diksmuide was dit jaar het strijdtoneel voor de provinciale kampioenschappen veldlopen. Op en rond de voetbalterreinen was er een afwisselend parcours aangelegd waar 47 Houtlandatleten de finish haalden.

Vier maal werd de provinciale titel door een Houtlander binnen gehaald.  Leontine Versyck, eerder deze winter al  goed voor Vlaams indoorzilver op de 800m, won de provinciale titel bij de tweedejaars scholieren en mocht zo een nieuwe titel aan haar palmares toevoegen. Ook Aurèle Vandeputte, die met deze wedstrijd zijn winterseizoen afsloot om zich vanaf nu volledig te focussen op de 800m op de piste, won er titel op de korte cross bij de mannen.

Benjamin Leniere won goud bij de G-atleten in een wedstrijd die uitsluitend uit leden van ons G-team Achilles bestond. Zilver was er voor Jonathan Cuypers en het brons was er voor Ruben Schreurs. Amy De Brouwer was er de snelste bij de dames voor Caroline Ghyselbrecht. Deze wedstrijd werd wel ontsierd doordat de juryleden een eind na de start de atleten de verkeerde riching in stuurden. Hierdoor werd de volgorde waarin er op dat moment werd gelopen helemaal door elkaar geschut en waren de koplopers opeens op achtervolgen aangewezen. Er was dan ook terrecht heel wat ontgoocheling bij enkele van onze atleten.

Naast deze medailles was er ook zilver voor Annelies Deketelaere die pas laatste instantie had beslist om deel te nemen aan de lange cross bij de dames en naar een mooie 2de plaats liep. Ook nog 3 Houtlandatleten mochten op het podium voor een bronzen medaille. Bij de benjamins jongens ('09) liep Robin Van de Walle naar een mooie derde plaats. Even later deed Elouan Cauwels hem dit na maar dan bij de pupillen jongens geboren in 2007. Het was dan even wachten op het volgende brons dat Ward D'Hoore in de wacht sleepte op de lange cross bij de mannen.

In totaal kwamen 48 Houtlandatleten aan de start van de verschillende wedstrijden waarbij we wel moeten vast stellen dat het overgrote deel daarvan jeugdatleten zijn. Daarnaast valt het ook op dat met het ouder worden van de atleten het deelnemersaantal steeds kleiner wordt. Zo telden we 12 benjamins, 11 pupillen, 6 miniemen en vanaf de cadetten kwamen er maximaal 2 Houtlanders aan de start. Ons G-team Achilles vervolledigde ons aantal met 11 deelnemende atleten.