Succesvolle clubverplaatsing naar aflossingswedstrijd in Gent

De clubverplaatsing voor de jeugd naar de Gentse Topsporthal bracht 29 jeugdatleten op de been. Ze namen er allemaal deel aan één of meerdere individuele proeven maar het hoofddoel waren de aflossingswedsrijden over 4 x 200m. Er konden 7 jeugdploegen worden opgesteld. Hier en daar moest er eens iemand bij een oudere categorie meelopen en één keer moest er beroep worden gedaan op iemand van een andere club om een ploeg te vervolledigen.

De benjamins meisjes Juliette Depoortere, Stien Fraeyman, Pauline Inghelbrecht en Axelle Blomme klokten af na 2'42"33, terwijl de benjamins jongens Elouan Cauwels, Tore Dekoninck, Reinout Haelewijn en gastloper Joren Van Audenaerde (VS) dat deden na 2'29"18.

De pupillen meisjes Nelle Dekoninck, Emme Declerck, Manon Beernaert en Norah De Bruycker deden over hun 4 x 200m precies 2'21"25.

Bij de miniemen werden er telkens 2 ploegen ingeschreven. Bij de meisjes waren dit Amber van Maele, Judit Neirynck, Jolijn Verhaeghe en Marthe Logghe die er 2'07"31 over deden. De andere ploeg bestond uit Iza Lauwers, Jill Uyttenhove, Ibe Fraeyman en Malin Vandierendonck en zij finishten na 2'08"33

De jongensploegen bestonden uit Simon Dekoninck, Timon Inghelbrecht, Kasper Soete en Brecht Ryheul. Zij liepen hun aflossing in 1'59"28 terwijl Milan Desmet, Arthur Van Maele, Louis Verbeke en Florian Haelewijn dit deden in 2'14"11.

Tijdens de individuele proeven haalden 2 clubgenoten het podium: Manon Beernaert werd 2de in het kogelstoten bij de benjamins en Timon Inghelbrecht werd derde in het verspringen bij de miniemen.

Actiefoto's zijn hier te bekijken.