10 ploegen houden Houtlandse eer hoog op Gentse Relays

Op een zonovergoten Blaarmeersen vaardigde Houtland 10 ploegen van 3 atleten af. Op een lastig parcours, met vooral de gevreesde zandbak als scherprechter, kwam HAC goed voor de dag.

De helft van de ploegjes waren te vinden bij de jeugdcategorieën. Knapste prestatie was te vinden bij de pupillen meisjes Maluenn Cauwels, Zita Luyckx en Elena Walraet, die naar een knappe 13e plaats (op 69) liepen. Iets verderop eindigden Amber Desplentere, Bélem Van de Walle en Hannah Masschaele als 55e. Bij de pupillen jongens haalden Tiemen Swimberghe, Tjorven De Vuyst en Jason Robaey als 56e op 73.

Miniemen dames Axelle BlommeEmme Declerck en Norah De Bruycker mochten ook zeker tevreden zijn met hun 34e plaats op maar liefst 82 ploegen. De miniemenploeg bij de jongens met Robin Van de Walle, Milan Marchand en Elouan Cauwels sloten de jeugdwedstrijden af met een 47e plek op 73.

De mannen van trainer Dieter Brouckaert haalden een 15e plaats bij de cadetten heren. Knappe prestatie toch wel van Balder Van Eenoo, Victor Simoens en Tristan Gevaert, die al gemiddeldes lopen van 17 tot zelfs 18 kilomter per uur!

De topwedstrijden van de dag waren natuurlijk te vinden bij de senioren. Bij de dames kwamen toppers zoals Imana Truyens, Veerle Dejaeghere, Lindsay De Grande, Sofie Van Accom en Hanna Vandenbussche aan de start. Onze damesploeg met Céline Delheye, Patsy Maegerman en Amber Dawyndt liepen een prima wedstrijd en haalden de 57e plaats op 71.

Bij de heren kwamen er nog meer ronkende namen aan de start. Isaac Kimeli, Simon Debognies, Jeroen D'Hoedt, Lander Tijtgat, Lahsene Bouchiki enzoverder. HAC bracht 3 seniorenploegen aan de start, en met succes! Een kanonstart van HAC2 met Mathias Sanctorum zorgde ongetwijfeld voor wat tv-publiciteit, maar dat moordend tempo volhouden was natuurlijk onmogelijk. HAC1 pakte het iets voorzichtiger aan, mét succes. Startloper Raf D'Hoore wisselde de stok als ongeveer 20e van het pak, tweede loper Aurèle Vandeputte schoof op naar plek 13 à 14, waarna Ward D'Hoore uiteindelijk naar een 10e plaats kon lopen! Heel knap toch wel tussen dit sterk deelnemersveld. 

HAC2 met Mathias Sanctorum, Niels Van Doorne en Dieter Brouckaert werden 35e, HAC3 met Gert-Jan Joseph, Steven Bloes en Serge De Blauwe werden 75e op 103 teams.

De volledige uitslagen zijn te vinden op http://www.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=11884904...