22e Oefenveldloop kent mooie opkomst!

Naar jaarlijkse traditie begon het nieuwe winterseizoen met onze Oefenveldloop. 134 atleten, met in totaal maar liefst 82 Houtlandatleten, zetten er hun beste beentje voor en maakten voor de eerste keer sinds lang kennis met het veld.

De dag begon met onze kleinste eendjes en kuikentjes. Nadien begonnen de aangesloten atleetjes aan hun wedstrijden, al was de eerste winnaar niet-aangesloten atleet Tieme Verbeke. Ook bij de benjamins meisjes won niet-aangesloten atlete Inne Vergote haar wedstrijd. Bij de pupillen haalde Lennert Faict het bij de jongens, bij de meisjes was de zege voor Elena Walraet. Elena haalde het voor Maluenn Cauwels en Zita Luycxk, wat zorgde voor het eerste volledige HAC-podium van de dag! De toon was gezet, want ook bij de miniemen jongens zagen we 3 Houtlanders bovenaan. Elouan Cauwels haalde het voor Stan Desimpelaere en Mauro Carlier. Bij de meisjes won Shanaya-Esther Schollaert van OB. 

Na de jeugdcategorieën kwamen onze G-atleten aan de beurt. Met 16 atleten kwamen ze goed voor de dag! Jonathan Cuypers en Amy De Brauwer mochten trots de handen in de lucht steken.

In het tweede deel van de voormiddag was het aan de cadetten, scholieren, seniors en masters. Tristan Gevaert en Jente De Keyser wonnen bij de cadetten, Timon Inghelbrecht en Amber Ryckier waren de betere scholieren. Josephine Rondelée en Nadia Claus haalden het hoogste schavotje bij de senioren en masters vrouwen.

Bij de mooi bezette mannenwedstrijden haalde Ward D'Hoore het bij de senioren, voor Aurèle Vandeputte en broer Raf D'Hoore. Bij de masters was afstandstrainer Dieter Brouckaert de snelste.

Eindigen deden we zoals altijd met onze ludieke estafette! In totaal namen 17 groepjes deel, wat dus zorgde voor 51 enthousiastelingen. Uiteindelijk verlengden de Kippenuggets (Nore Vandekerckhove, Timon Inghelbrecht en Amber Dawyndt ipv de in Argentinië zittende Maité Beernaert) hun titel. De vrienden van AVR (De AVR Boys) en het sterkste team van de G-atleten (Het Team) vervolledigden het podium.

De beste actiefoto's vind je hier

De foto's van de podia vind je hier

 

Bijlagen: