56 atleten openen Indoorseizoen, clubrecords voor Yorunn en Elouan

Met de start van de Kerstvakantie is nu ook het Indoorseizoen écht begonnen. Op de VITA Eindejaarsmeeting in Gent kwamen 56 HAC-atleten af, waaronder 42 jeugdatleten. Opnieuw een heel mooie groep dus, want enkel de hele grote clubs als KAA Gent, AV Lokeren en Dilbeek Atletiek waren met meer atleten van de partij. Voor veel jeugdatleten was dit de eerste kennismaking met een Indoorwedstrijd, terwijl de oudere atleten hun conditie eens kwamen testen met het PK in het vooruitzicht.

De voorbije maand werd er bij de jeugd veel getraind op de horden, wat ervoor zorgde dat heel wat atleten deze discipline voor de eerste keer uitprobeerden. Zo deden pupillen Mirre DenysAnna Depoortere, Chiel Vandromme en Gertjan D'Hondt het meteen prima, en zeker de prestaties van jongens Jason Robaey (13"00) en Tiemen Swimberghe (13"07) waren mooi om te zien. Miniem Manon Beernaert werd knap 6e in 10"73, en ook de 11"56 van eerstejaars Elena Walraet mocht zeker gezien worden. Juliette Depoortere had minder geluk, zij bleef haperen aan de eerste horde en verzwikte haar enkel bij het neerkomen. Na wat ijs en controle bij de EHBO bleek de schade gelukkig mee te vallen.

Ook op de 60 vlak deden onze atleetjes het goed. Spurtkanonnen Wout Vanderpijpen (11e met 8"72) en Elena Walraet (3e met 8"72) deden het ook in een categorie hoger prima, net als Cyril Vermeire (9"03). Tweedejaars Dario Helsmoortel werd zelfs 6e in een tijd van 8"59, prima dus! Bij de pupillen debuteerde Rhode Stroobant mooi in 9"61, terwijl Tiemen Swimberghe zich heel knap verbeterde tot 9"38. Ook de benjamins mochten hun sprintersbenen tonen, en hier viel vooral de 8e plaats van eerstejaars Matthias Vanderpijpen op. Met 10"07 toonde hij dat spurten duidelijk in de familie zit!

Voor de kinderen geboren in 2010 was er een eerste kennismaking met de 1000 meter. Vooral Gertjan D'Hondt bewees de afstand goed onder de knie te hebben en liep naar 3'51"80. Miniem Elouan Cauwels was gebrand op het clubrecord van Aaron Stockx, en slaagde er na een mooi ingedeelde wedstrijd dan ook in dit record met zo'n 4 seconden te verbeteren tot 3'12"07. Na een heel snelle start leek Dario Helsmoortel even op weg om Elouan de loef af te steken, maar hij kon dit tempo niet volhouden en finishte uiteindelijk in 3'19"85.

Naast al die loopnummers waren er ook enkele kampnummer uiteraard. Lily-Sue Piette sprong naar een 6e plaats in het hoogspringen met een mooie 1m37, Manon Beernaert werd 3e in kogelstoten maar met 10m12 mocht ze niet echt tevreden zijn.

Na het jeugdprogramma was het de beurt aan onze cadetten, scholieren, juniors en seniors. Dylan Volckaert mocht zijn trainersoutfit wisselen voor zijn clubtruitje en stootte de kogel van 7 kilo 10m07 ver. Scholiere Yorunn Ligneel startte het seizoen voortreffelijk en verbeterde haar eigen Indoorrecord op het hoogspringen: ze won de wedstrijd zelfs met een sprong over 1,65 meter. Jolijn Verhaeghe spurtte prima met 8"27 op de 60 meter en 27"53 op de 200 meter. Ook de prestaties van Tibe Delaere, Louis Verbeke, Mattice Ameele, Lukas Deroo, Elien Anckaert, Amber Dawyndt, Tristan Gevaert, Victor Simoens, Wout Godderis en Jens Keerman en alle jeugdatleten kan je allemaal nalezen op de uitslag via deze link.