5x eremetaal op Nationaal Jeugdcriterium!

9 atleetjes hadden de eer om te kunnen deelnemen aan het 27e Nationaal Jeugdcriterium in Nijvel. Zonnige temperaturen, een leuke sfeer en een hoog niveau zorgden ervoor dat er heel wat persoonlijke records sneuvelden en dat we uiteindelijk met 3 zilveren en 2 bronzen medailles terug konden keren naar Torhout.

De dag begon meteen stevig met zowel Tibe Delaere, Bélem Van de Walle en Manon Beernaert die al eersten in actie kwamen. Voor Bélem was het vooral al een mooie prestatie dat ze kon deelnemen aan het hockeybal bij de benjamins meisjes. Met 17m12 bleef ze een beetje onder haar kunnen, wat haar de 17e plaats opleverde. Manon daarentegen kon wel met podiumambities aan de wedstrijd beginnen. Toch zorgde de stress ervoor dat ze niet meteen in haar element geraakte. Uiteindelijk was het pas met haar 3e en laatste worp dat ze zich verzekerde van het zilver. Met een afstand van 8,95 meter bleef ze wel maar heel nipt achter de kampioene, die de kogel 8,97 meter stootte. Een van dé absolute topwedstrijden van de dag was het hoogspringen bij de miniemen jongens. Tibe Delaere bleef samen met 2 andere jongens heel lang in de running voor de Belgische titel. De drie jongens overschreden hun persoonlijke record van 1,70 meter, en Tibe haalde zelf een fantastisch record van 1,74 meter. Toch was er nog een andere jongen die nog iets hoger sprong, waardoor Tibe naar de tweede plaats verwezen werd.

Voor snelheidsduivel Wout Vanderpijpen was het uitstapje naar Nijvel er vooral eentje om te leren. Als eerstejaars deed hij het ontzettend knap, door 9e van de 24 pupillen te worden in een tijd van 8"90. Benjamin Maluenn Cauwels sloot het ochtendprogramma af met het kogelstoten. Met een mooie worp van 7,11 meter mocht zij tevreden zijn.

In de namiddag beet eerstejaars miniem Norah De Bruycker de spits af op de 60 meter horden. Met 10"50 dook ze net onder haar persoonlijk record, wat haar een 13e plaats op 24 opleverde. Hier kan en mag ze zeker tevreden mee zijn. Hoogspringer Robin Van de Walle evenaarde zijn beste sprong van het seizoen, en haalde zo 1,18 meter. Hiermee werd Robin heel knap 5e bij de benjamins jongens.

Er werd ook weer heel wat geworpen in de namiddag. Houtland heeft een reputatie op de werpnummers, en dat werd volledig ingelost. Miniem Tibe Delaere haalde na het zilver in het hoog nu ook een bronzen medaille in het kogelstoten. Met een PR van 11,39 mag hij heel tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Pupil Tore Dekoninck presteerde erg knap in het kogelstoten, en verpulverde zijn eigen bestworp. Met 9,63 meter en een 8e plaats mag hij heel tevreden zijn. Tore was ook de enige geselecteerde eerstejaars pupil, dat belooft voor volgend seizoen! Na Tibe wou ook Manon een gooi doen naar een tweede medaille, en dat deed ze met verve. Een al iets meer ontspannen Manon haalde met een bestworp van 25,98 meter een tweede zilveren plak in het discuswerpen. 

Eindigen doen we graag met broer en zus Cauwels. Maluenn nestelde zich mooi in het groepje benjamins en verbeterde haar record tot 2'02"97 op de 600 meter, maar het was toch vooral broer Elouan die met de aandacht ging lopen. In een ongelooflijk spannende race, waarbij 10 atleten binnen de 5 seconden eindigden, knalde Elouan uiteindelijk naar een bronzen medaille. Hij verpulverde voor de zoveelste keer dit seizoen zijn clubrecord van 3'13 naar 3'06"25.

Voor zowel de trainers, de atleten als de ouders was dit een heel leuke bekroning op een schitterend seizoen. Laat de veldlopen en de indoors nu maar komen!