9 estafetteploegen presteren sterk op Gentse Aflossingenmeeting

Op de Buffalo Aflossingsmeeting in Gent stonden gisteren de 4x200m-aflossingen centraal. Na een weekje puzzelen kon onze club een mooi aantal van 9 ploegjes afvaardigen. Iedere atleet was dan ook zeer gemotiveerd om zijn/haar beste beentje voor te zetten en de clubkleuren vol trots te verdedigen.

Onze benjamin meisjes waren als eerste aan de beurt. Chloë De Bruycker, Ella Marthe Provoost, Kaat Verhulst en Anna Walraet (HAC 1) en Fien Hoste, Hannelore Van de Velde, Ella Thoon en Hasse Denys (HAC 2) liepen allemaal heel knap. Het groepje HAC 1 liep zelfs zo straf dat ze het clubrecord bij de benjamin meisjes verbeterden tot 2’33”04. HAC 1 werd hiermee 6e van 31 ploegen, HAC 2 werd 15e.

Benjamin jongens Matthias Vanderpijpen, Ilian Naert, Jasper Coddens en Mats Sabbe vormden een stevige ploeg. Na een prima wedstrijd werden zij 9e ploeg op 33 in 2’28”36, en ook zij waren goed voor een clubrecord. Ze deden zelfs 6 seconden beter dan het vorige, straf!

Na de benjamins volgden 4 miniemenploegen. Meisjes Manon Beernaert, Elena Walraet, Lily-Sue Piette en Axelle Blomme (HAC 1) en Pauline Inghelbrecht, Nina Buysschaert, Jietse Mortelé en Zita Luyckx (HAC 2) vormden 2 van de 37 ploegen. HAC 1 startte in de reeks van de absolute kanonnen en werd met 2’01”21 heel verdienstelijk 9e in totaal. Ook HAC 2 deed het uitstekend en werd 13e in 2’06”46.

Ook bij de miniemen jongens werden we vertegenwoordigd door 2 ploegen. Dario Helsmoortel, Wout Vanderpijpen, Elouan Cauwels en Lothar Vannoote vormden HAC 1, Tore Dekoninck, Milan Marchand, Moris Vandromme en Seppe Gevaert HAC 2. De jongens van HAC 1 zorgden ondanks een moeizame start van Dario – die dit zelf meteen rechtzette - voor een topprestatie door naar een 3e plaats te knallen! Met 1’56”72 deden ze ook 3 seconden straffer dan het vorige clubrecord. Even werd gedacht dat de jongens 4e waren, maar door een diskwalificatie van KAAG haalden ze alsnog onverhoopt brons. Dit verklaart ook waarom Seppe Lothar even verving op de foto, die al naar huis was. Ook HAC 2 deed het meer dan prima met een 15e plaats op 38 ploegen.

De pupillen sloten onze jeugd af. Met uitsluitend eerstejaars mocht er van hen natuurlijk niet te veel verwacht worden. Toch werden Anna Depoortere, Mirre Denys, Anna Verbeke en Amber Desplentere mooi 29e op 44, terwijl Arthur Geeraert, Senne Hoste, Gertjan D’Hondt en benjamin Wiebe Gevaert 31e werden op 40.

Naast al deze aflossingen waren er ook enkele individuele proeven. Op de kampnummers stonden er soms meer dan 100 atleten aan te schuiven, waardoor bijna niemand echt goed opgewarmd en geconcentreerd kon springen of werpen. Dit zorgde ervoor dat de meesten het iets minder dan anders deden.

Op de spurtnummers vielen er wel enkele knappe prestaties op: zo deed miniem Dario Helsmoortel met 8”40 1 honderdste beter dan zijn clubrecord op de 60 meter van vorige week, terwijl Wout Vanderpijpen zich opnieuw verbeterde tot 8”47. Ook de 8”59 van Elena Walraet en de 8”83 van Manon Beernaert waren mooie persoonlijke verbeteringen. Bij de benjamin jongens vielen vooral Matthias Vanderpijpen (10”03) en Jasper Coddens (10”23) op door als 1e en 3e te eindigen bij de eerstejaars. Ook twee cadetten meisjes kwamen in actie: Norah De Bruycker (8"25) en Elien Anckaert (8"49) liepen beiden prima tijden.

Met al deze mooie prestaties kunnen we als club alvast tevreden het Indoorseizoen afsluiten. De volledige uitslag vind je op https://kaag.be/wp-content/uploads/2020/02/KAAG-15-feb-uitslag.pdf