9e plaats voor Tibe Delaere op BK Meerkampen

Afgelopen weekend vonden in Brugge de Belgische Kampioenschappen Meerkampen plaats. Onze club werd er afgevaardigd door 2 cadetten jongens: Simon Dekoninck en Tibe Delaere.

Voor Tibe was het zijn eerste achtkamp ooit, Simon kon starten met gezonde ambitie aangezien hij deze winter al zilver haalde op het Vlaams Kampioenschap Meerkamp en eerder deze week zelfs Vlaams Kampioen werd op de 100 meter horden. Met de vorm zat het dus goed.

Toch duurde de wedstrijd van Simon helaas bijzonder kort. Bij het eerste nummer, de 100 meter, kreeg Simon veel last van rugpijn waardoor hij spijtig genoeg de wedstrijd moest staken. Tibe ging het op zijn eerste dag gelukkig beter af. Hij haalde mooie records op de 100 meter en in het polsstokspringen, maar stelde een beetje teleur in het verspringen en zeker in het kogelstoten. In dat laatste nummer bleef hij toch zo'n anderhalve meter onder zijn record.

Op de tweede dag presteerde Tibe vrij constant. Het hoogspringen is natuurlijk zijn betere nummer, en op de horden en in het speerwerpen deed hij het naar behoren. Dankzij een vrij goede 1000 meter als afsluiter, mocht Tibe uiteindelijk tevreden zijn met een 9e plaats. Niet slecht natuurlijk voor een eerstejaars!

De volledige uitslag van dit Belgisch Kampioenschap vind je op https://www.olympicbrugge.be/storage/media/page/ca46c1b9512a7a8315fa3c5a946e8265/WPdoc.TXT