Belgische hamertitels voor Chucha Vanbaelenberghe en Ilke Lagrou

Op het B.K. hamerslingeren in het Waalse Obourg kwamen 5 Houtlandatleten in actie.

Chucha Vanbaelenbeghe mocht de spits afbijten bij de cadetten meisjes en deed dat voortreffelijk. Met een bestworp van 40m05 benaderde ze sterk haar persoonlijk record en won ermee de wedstrijd waardoor haar eerste Belgische titel een feit was. 

Wie daarentegen niet aan haar proefstuk toe was, was Ilke Lagrou. Zij opende haar wedstrijd bij de junioren dames heel sterk en verbeterde meteen haar eigen en provinciaal record tot 54m21, een afstand die haar meteen de Belgische titel opleverde. Als tweede, en dus goed voor zilver, mocht Wege Vanbaelenberghe mee het podium op. Ook zij benaderde haar PR met een worp van 47m93. Bijna was het een volledig Houtland podium want ook Delphine Seynaeve kwam zeer sterk voor de dag. Haar nieuw persoonlijk record (44m45) zorgde voor vreugde maar ook teleurstelling want ze kwam er een luttele 4cm mee te kort om brons binnen te halen.

Dylan Volckaert kwam ook dicht bij zijn PR en werd met 41m83 knap 5de bij de junioren mannen.

Een week eerder hadden ook in Obourg de masters gestreden voor hun B.K.-titels. Marleen Van Parijs won er brons in de categorie W50 met 34m81.