B.K. brons voor Tyra Steur in het kogelstoten

De Belgische indoorkampioenschappen voor juniores en beloften werden voor Houtland geen overdeeld succes. Toch kon onze relatief kleine delegatie één keer voor eremetaal zorgen. 

Tyra Steur was de laatste van onze atleten die in actie kwam maar zij kon zich verzekeren van de bronzen medaille bij de beloften in het kogelstoten. Met haar 11m48 uit de 3de poging benaderde Tyra haar PR tot op 2cm en kon ze zich verzekeren van een derde plaats. Tijdens de 5de poging liet ze zien dat ze nog meer in haar mars heeft want de nipt ongeldige poging landde ergens rond de 11m80.

Céline Delheye was 's morgens de eerste Houtlandatlete die in actie kwam op de 60m horden bij de beloften. Met 9"42 werd Céline 3de in haar reeks en kon ze zich verzekeren van een finaleplaats. In de finale liep het echter al van bij de eerste horde mis. Céline kwam te dicht op de horde, raakte ze vol en kwam zo uit evenwicht waardoor ze de volgende horde niet meer haalde. Voor deze finale had ze haar laatste 2 pogingen van het verspringen laten schieten waar ze met sprongen van 5m10 en 5m11 op een 6de plaats eindigde.

Rani Vincke raakte niet door de reeksen van de 60m bij de juniores. Alhoewel ze tot de snelste deelneemsters van het pak behoorde, kon ze zich onvoldoende verdedigen wegens een serieuze trainingsachterstand. Enkele weken terug kampte ze immers met een ziekte die haar langer dan gewenst van de piste hield. Nog verzwakt hierdoor startte Rani toch op de 60m maar haar 7"96 bleek onvoldoende voor de finale. Rani was ook voor de 200m ingeschreven maar besliste na de 60m om er niet meer te starten. 

Amber Dawynndt was er wel klaar voor en bewees dit op de 400m bij de juniores. Ze kwam aan de start in de 2de reeks , liep er een constante wedstrijd en verbeterde er haar PR tot 61"21, goed voor een 5de plaats in de reeks. 

Onze enige mannelijke vertegenwoordiger was Bavo Parmentier in het kogelstoten bij de beloften. Zijn 12m63 uit de eerste beurt bleek de beste waardoor Bavo met een 5de plaats wat op zijn honger bleef zitten.