BK Goud voor Aurèle, brons voor Rani en Yorunn

De Belgische indoorkampioenschappen leverden onze atleten 3 medailles en een resem sterke prestaties op. Met 3 podiumplaatsen waren dit terug zeer succesvolle kampioenschappen voor onze club.

Aurèle Vandeputte werd Belgisch kampioen op de 800m. Gegangmaakt door clubgenoot Mathias Sanctorum, die daarbij zijn eigen kansen op een sterke prestatie opofferde, werd Auréle perfect doorheen de eerste 2 ronden gelootst. De derde ronde nam zijn Gentse concurrent voor zijn rekening maar bij het uitkomen naar de laatste rechte lijn, stootte Aurèle door naar winst in een nieuw PR: 1'49"26. 

Rani Vincke haalde brons op de 60m. Nadat ze kort na de middag haar reeks overtuigend won met een evenaring van haar persoonlijke beste (7"53), verbeterde ze zich in de finale tot 7"51 wat meteen goed was voor een knappe derde plaats.

Ook Yorunn Ligneel haalde brons, maar dan in het hoogspringen. Het zag er nochtans enkele keren niet echt goed uit toen Yorunn op lagere hoogtes foutsprongen liet optekenen. Maar bij 1m71 klaarde ze de klus en haalde ze de podiumplaats binnen.

De broers Ward en Raf D'Hoore namen de langere afstandsnummers voor hun rekening. Raf was het eerst aan de beurt op de 1500m. Hij liep er een knappe wedstrijd en eindigde als 5de in 4'01"77, een dik persoonlijke beste.

Ward kwam even later aan de start van de 3000m. Er werd van bij de start een stevig tempo gelopen en misschien verbruikte Ward daar iets te veel energie want in het tweede deel van de wedstrijd moest hij wat gas terugnemen. Ondanks dit eindigde ook hij op een mooie 5de plaats in 8'24"81.

Jolijn Verhaeghe was de enige die aan 2 proeven mocht deelnemen en bedankte hiervoor met 2 sterke prestaties. In zowel het verspringen (5m39) als het hinkstapspringen (10m98) eindigde ze op een 8ste plaats met in het hinkstapspringen een PR er bovenop.

Maité Beernaert had ook de intentie om aan 2 proeven deel te nemen maar werd geweigerd in het verspringen wegens geen indoorprestatie in 2020. Dan alleen maar de 200m waar ze in de ondankbare baan 3 naar een nieuw PR liep. Haar 25"38 was goed voor een 4de plaats in haar reeks. 

Foto's van onze atleten in actie zijn te vinden via deze link: https://flic.kr/s/aHsmLrmJ4Z

Nog meer foto's dankzij Filip Godderis: https://flic.kr/s/aHsmLrseWu