BK goud, zilver en brons en WK limiet tijdens BK indoor in Louvain-La-Neuve

We kunnen gerust stellen dat de Belgische indoorkampioenschappen in Louvain-La-Neuve voor Houtland zeer voorspoedig zijn verlopen. Drie medaillewinnaars en daarboven op een liniet voor deelname aan het WK indoor in Belgrado binnen enkele weken. 

Goud was er voor Yorunn Ligneel in het hoogspringen. Ze behaalde de Belgische titel door over 1m79 te springen. Haar derde poging op 1m81 zorgde bijna voor een verbetering van haar hoogste sprong ooit maar met de 1m79 verbeterde Yorunn het provinciaal indoorrecord bij de junioren. 

Aurèle Vandeputte verbeterde ook het provinciaal indoorrecord maar dan op de 800m maar veel belangrijker: hij dook met zijn 1'46"49 onder de limiet om deel te mogen nemen aan het WK indoor in Belgrado van 18 tot 20 maart. Hij werd in zijn race naar zilver perfect gepiloteerd door clubgenoot Timon Inghelbrecht die het hazenwerk op zich nam. Hij deed dit zo goed dat hij er zelfs voor zorgde dat winnaar Elliot Crestan er een nieuw Belgisch record aan over hield.

Ook Rani Vincke mocht op het podium als derde op de 60m. Ook zij verbeterde er tijdens de reeksen het provinciaal indoorrecord en bracht het op 7"44. In de finale volstond 7"48 (ook beter dan haar vorige PR) voor het brons.

Ook Libelia Vincke startte op de 60m en werd er in 7"94 zesde in reeks 2 en kon zich hier niet mee plaatsen voor de finale. Later op de middag stond er voor haar wel nog 200m op het programma. Haar 25"44 was een nieuw persoonlijk record dat haar een 4de plaats in haar reeks opleverde.

Nore Vandekerckhove eindigde haar 800m in 2'17"01, net iets onder haar PR en met een 2de plaats in de eerste reeks als resultaat. Over beide reeksen heen werd Nore knap 8ste.

Op de 1500m zagen we Amber Dawyndt de 7 en een halve ronde afwerken. Ze eindigde in 5'05"85 wat haar een 4de plaats opleverde.

Ook een 5e plaats was weggelegd voor Jolijn Verhaeghe in het verspringen. Jolijn sprong misschien wel een PR maar de vele centimeters voor de plank worden echter niet meegerekend waardoor ze uiteindelijk tevreden moest zijn met 5m46. In het hinkstapspringen sprong Jolijn later op de middag 11m44 wat goed was voor een zesde plaats.

Ook Maité Beernaert behaalde een 6de plaats maar dan in het kogelstoten waar ze 13m00 stootte. Voor haar de eerste keer voorbij de 13m met de kogel van 4kg.

We kijken nog uit naar de resultaten van de HAC-atleten op de Belgische Universitaire kampioenschappen op vrijdag 4 maart in Gent en ook nog naar het BK juniores/beloften op zaterdag 12 maart opnieuw in Louvain-La-Neuve.