BK Meerkamp Dag 2: Standhouden en terug opstaan

Dag 2 in Herentals start zoals deze is geeindigd, onder een grijze hemel. Het verspringen start er als eerste proef om 11u, de atleten zijn hopelijk uitgeslapen. Dag 2 staat in het teken van standhouden in top 8-10 voor Ilke, voor Emma met een goed gevoel af te sluiten en veerkracht te tonen.

Emma gaat er vanaf de eerste sprong vol tegenaan en lukt een mooie 4,53m iets wat ze in de tweede sprong nog bijna evenaart, maar dit als beste sprong houd. Ilke springt met haar laatste sprong naar de 4,41m, iets wat bovenaan in de rangschikking weinig doet verschuiven daar de verschillen in het verspringen klein waren. Emma stijgt 3 plaatsen.

Na een korte pauze verplaatsen we ons naar de speerstand voor het 5de nummer. Hier laat Ilke opnieuw bij haar laatste poging haar beste prestatie noteren met 24,53m komt ze heel dicht bij haar pr. Ilke blijft standhouden in de top 10. Ook Emma laat bij haar laatste beurt haar beste prestatie noteren, genoeg voor een pr in het speerwerpen 25,31m. 

En dan, die 800m. Emma staat er heel ontspannen bij en heeft er wel best zin. De eerste 400m volgt ze mooi de groep, een goede beslissing want bij het ingaan van die laatste ronde schakelt Emma een versnelling hoger en loopt in haar 2de 400m van plaats 9 naar plaats 4 in haar reeks, slechts 1 sec boven haar pr. Spijtig van haar kogel, want de top 8 was zeker niet te hoog gegrepen. Uiteindelijk blijft Emma 16de met 2717 punten, op korte afstand van de rest.

De tweede reeks staat de top 10 aan de start, Ilke oogt ontspannen en zal haar vel duur verkopen, goed volgend in het spoor van Celine Delheye (FLAC) komt ze goed haar eerste ronde door. En blijft in haar tempo verder gaan, wat haar een dik pr oplevert aan de meet, maar liefst 6 sec beter. En een 9de plaats in het eindklassement als bonus. Ilke verzamelde 3151 en zette daarmee nog een pr mee neer.

Bij atleten keren tevreden terug naar huis, Ilke met haar top 10 plaats, Emma met een goede tweede dag.

Reactie van beide atleten volgen nog. 

Volgende weekend BK te Moeskroen voor onze cadetten en scholieren.