Bk meerkamp te Nijvel dag 2

Deze morgen werden de cadetten dames pas verwacht tegen 11u00 om hun eerste proef van de dag, het verspringen, aan te vatten. Met de wind die van alle richtingen kwam, hadden de dames het best moeilijk. Dit resulteerde in behoorlijk veel ongeldige pogingen en in het algemeen sprongen de dames minder ver dan wat ze in hun mogelijkheid hadden. Of was het de stress voor het klassement? Ook Emma deelde mee in dit alles en bleef steken op 4,75m. Hierdoor zakte ze naar plaats 5 in de stand, maar de verschillen bleven zeer klein.

Het speerwerpen bracht dan weer een verrassing van formaat. Emma opende sterk met een worp net over de 29m. Ook beide worpen die erna kwamen waren telkens in die buurt maar brachten geen verbetering. Manon Schauwers die onbedreigd aan de leiding stond, verging het minder goed. Drie nulworpen zorgden ervoor dat ze van plaats 1 naar 5 tuimelde. Emma schoof hierdoor naar plaats 3, met een kleine 100 punten voor op  Stephanie Carbonelle.

De 800m was door de misstap van Manon zijn spankracht kwijt, Hanne Van Loock stond, na een mooie speerworp, op dat moment aan de leiding en kon haar 800m gecontroleerd uitlopen. Vanaf de start ging Stephanie in de aanval, Emma liep voor wat ze waard was en zette haar beste 800m van seizoen neer. Maar Stephanie won deze laatste proef en ging in het klassement in extremis naar de 3de plaats.

Met 3447 punten strandde Emma net onder haar pr van het Vlaams meerkamp, maar kon tevreden terug kijken op haar Bk. Nu enkele dagen vakantie en dan nog eens goed opladen voor het Bk te Oordegem.