B.K. zilver en brons voor Tyra Steur

Op het Belgisch kampioenschap voor junioren in Huizingen kon Tyra Steur zowel in het kogelstoten als in het discuswerpen een medaille bemachtigen. Brons was er in het kogelstoten dat al om 10u was geprogrammeerd en waar Tyra met 10m80 opende, goed voor een voorlopig 4de plaats. Ze stootte bij iedere worp de 4-kg zware kogel iets verder om bij de laatste poging met 11m38 op te rukken naar plaats drie. In  het discuswerpen behaalde ze een knappe 2de plaats die ze achteraf gezien al na de eerste beurt op zak had. Haar laatste poging van 37m01 leidde haar naar een verdiende zilveren medaille.

Ook al vroeg uit de veren was spurtster Lies Brugghe. Ook zij moest immers al om 10u paraat staan voor haar reeks van de 100m. Ze startte er in de eertse reeks en werd er 7de in 13"54, een tijd waarover Lies zelf niet zo tevreden was. Voor haar werd het een heel lange dag want ze was ook ingeschreven voor de 200m en die stond pas om 17u op het programma. Daarin liep ze naar een seizoensbeste (27"76) en een 2de plaats in haar reeks. In beide nummers werd ze trouwens beste West-Vlaamse juniore op deze kampioenschappen.

Naast Tyra en Lies waren ook nog 2 "mannen" ingeschreven, beiden op een werpnummer. Bavo Parmentier moest eerst aan de bak in het kogelstoten. Hij startte er met podiumambities maar al bij het inwerpen leek het wat stroef te gaan. Hij geraakte ook in de wedstrijd niet in het juiste ritme en bleef, met 13m88, steken op een voor hem iets mindere prestatie waardoor hij als vierde net het podium mistte.

Dylan Volckaert werd eveneens vierde maar dan in het discuswerpen. Hij liet zijn beste poging optekenen in de eerste beurt (38m17) waardoor hij geruime tijd op een voorlopige 2de plaats stond. Pas op het einde van de wedstrijd werd hij nog voorbij gegaan door 2 concurrenten waardoor ook hij net het podium niet haalde.