B.K. zilver voor Orphée Depuydt en Aurèle Vandeputte

De Belgische indoorkampioenschappen leverden 2 van onze atleten een medaille, een schitterende prestatie al was er in het algemeen een gevoel van "net niet".

Aurèle Vandeputte wist dat er een geduchte tegenstander voor de Belgische titel aan de start kwam van de 800m en was dus zeer op zijn hoede. Hij liep een perfecte wedstrijd maar kon daarmee niet verhinderen dat hij in de laatste ronde de Belgische titel uit handen moest geven. "Ik wist dat hij sterk was en intrensiek wat meer snelheid heeft dan ikzelf. Al ben ik wel ontgoocheld niet zelf te hebben gewonnen toch kan ik mij bij deze nederlaag neerleggen. Ik was vorige week ziek en dat moet nog wat in de benen hebben gezeten. Dit geeft me wel motivatie om er nog intensiever tegenaan te gaan."

Ook Orphée Depuydt was tevreden met haar zilveren medaille op de 60m al zat er ook voor haar meer in. Ze werd immers 2de in 7"49, dezelfde tijd als de Belgische kampioene. "Ik ben heel tevreden dat ik vandaag deze tijd neerzet want op deze kampioenschappen was mijn piekmoment voorzien, mijn opbouw zat dus perfect in elkaar. Toch heeft het een dubbel gevoel. Mijn start was supergoed maar in de laatste meters laat ik het liggen en laat mij nog kloppen met enkele duizendsten van een seconde."

Ook op de 60m kwamen nog 2 Houtlandatletes aan de start. Rani Vincke die nog niet volledig gerecupeerd van een zware griepaanval startte samen met Stéphanie Vandenberghe in de 2de reeks. Rani klokte af na 7"96, een stuk minder dan de voorbije weken maar daar zat de ziekte zeker voor iets tussen. Stéphanie zat wel goed in het ritme en was op tijd naar een mooie tijd toen ze een tiental meter voor de finish wat door haar been zakte. Weg goede tijd (8"00) en een lichte verrekking in haar hamstring in de plaats.

Ook op de 400m was Katrijn Boone niet tevreden over haar eindtijd: 58"09. Katrijn hoopte op een tijd onder de 58 seconden en na de eerste ronde bleek dat zeker haalbaar. De tweede ronde verliep wat stroever waardoor Katrijn net niet onder de 58 seconden kon duiken en als 10de overall eindigde. 

In dezelfde reeks van de 800m als Aurèle kwam ook Mathias Sanctorum aan de start en misschien was er voor hem ook wel een medaille haalbaar. Mathias begon zijn wedstrijd misschien iets te voorzichtig, kwam achteraan in een 2de groepje terecht en verloor zo de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Met 1'55"05 bleef hij onder zijn PR en eindigde net als Katrijn als 10de overall.

Enkel Maité Beernaert nam deel  aan een kampnummer, het verspringen. Ze opende haar wedstrijd waarin ook Nafi Thiam deelnam behoorlijk met 5m37. Daarna volgden een resem ongeldige sprongen waardoor Maité haar goede vorm van de laatste weken niet kon bevestigen. Ze werd uiteindelijk 7de.

Foto's van de atleten in actie vind je via deze link: https://flic.kr/s/aHsm752UKq