Brons voor Bavo tijdens 2de dag BK in Moeskroen

Na de 2 medailles van gisteren op de Belgische kampioenschappen heeft Bavo Parmentier voor een derde eremetaal gezorgd. Hij deed dit niet in de eerder te verwachten kogelring maar wel met de discus.

Bavo wierp de scholierendiscus hiervoor naar een nieuw persoonlijk record van 42m56. Hij eindigde daarmee op de derde plaats terwijl hij slechts met de 8ste prestatie was ingeschreven. Na het discuswerpen stond er voor Bavo ook nog kogel op het programma. Maar zijn technisch kunnen liet hem wat in de steek waardoor hij niet verder stootte dan 14m66wat hem toch nog een behoorlijke 5de plaats opleverde.

Dylan Volckaert nam ook deel aan het discuswerpen en ook hij presteerde zeer naar behoren. Met de 38m88 van in zijn laatste poging lukte hij zijn 2de beste prestatie en rukte zo op van een 7de naar de 4de plaats.

Simen Callewaert was op hetzelfde moment actief in het verspringen. Hij stond als 10de ingeschreven maar sprong er met 5m71 een nieuw persoonlijk record en eindigde daarmee eveneens op een mooie 4de plaats. 

Emma Staelens haalde in het polsstokspringen een vijfde plaats en leverde er een degelijke 3m10 af. Ze haalde even later net niet de 3m20 wat een evenaring van haar PR zou hebben betekend. 

Als laatste was Luna Lauwers aan de beurt in de finale van de 300m horden. Tijdens de reeksen gisteren liep ze de 3de tijd van alle deelenemers waardoor een podiumplaats binnen de mogelijkheden lag. Luna liep een fantastische wedstrijd, overschreed vlot alle horden en liep bijna de volledige wedstrijd op een 3de plaats. Ze werd echter op de meet geklopt voor de bronzen plak en haalde met 46"39 wel een dik persoonlijk record. Ze had uiteindelijk slechts 2 honderdsten van een seconde tekort voor brons. Net zoals in het verspringen gisteren moest ze zich ontgoocheld tevreden stellen met een toch wel knappe 4de plaats.