Clubrecords voor Norah, Wout, Elouan en Tore op eerste Indoor van het seizoen!

Vandaag trokken 12 jeugdatleten naar de eerste Indoormeeting van het seizoen. Niet zo'n grote opkomst, maar dat lieten de atleten zeker niet aan hun hart komen. Er vielen heel wat knalprestaties te noteren en bijna iedereen haalde op alle disciplines een persoonlijk record. Er vielen zelfs 5 clubrecords te noteren!

Bij de benjamins meisjes kwam enkel Anna Depoortere in actie. Met mooie persoonlijke records in het verspringen, het kogelstoten en op de 60 meter, kon zij tevreden zijn over haar wedstrijd. Bij de jongens zagen we met Ward Buysse ook maar 1 deelnemer van onze club, maar ook hij presteerde erg sterk. Na een degelijke kogelwedstrijd en een snelle 60 meter sprong hij met 3,36 meter naar een mooie 5e plaats in het verspringen.

Bij de pupillen meisjes zagen we Juliette Depoortere en Maluenn Cauwels in actie komen. Met 9"98 liep Juliette naar een dik record op de 60 meter en ook op de 60 meter horden verbeterde ze zich met meer dan een seconde. Maluenn won haar reeks op haar eerste 1000 meter ooit in een mooie tijd van 3'54"41.

Tore Dekoninck, Seppe Gevaert, Tiemen Swimberghe en Wout Vanderpijpen moesten de eer hoog houden bij de pupillen jongens, en dat deden ze met verve. Seppe sprong in zijn eerste pistewedstrijd ooit naar een degelijke 1m15 in het hoogspringen, Tore won de wedstrijd met een sprong van 1m33, goed voor het eerste clubrecord van de dag. Ook op de 60 meter won HAC de discipline dankzij 'Wout Bolt'. Wout Vanderpijpen knalde iedereen naar huis met 8"71, wat opnieuw zorgde voor een scherp clubrecord. Ook de andere jongens verbeterden zich stevig in de spurt. Zo liep onze Tiemen van 10"10 plots naar 9"74, een record dat kan tellen!

De 4 jongens waagden zich ook aan de horden, waar Tore in een tijd van 11"51 de tweede tijd van alle pupillen liet noteren. Met 12"07 won Wout zijn reeks en eindigde ook hij in de eerste 10. 

Ten slotte kwamen nog 4 miniemen proeven van de indoor. Norah De Bruycker toonde dat ze over een geweldig stel sprintersbenen beschikt, door het stevige clubrecord van Iza Lauwers op de 60 meter vlak te verbeteren naar 8"45. Hiermee werd ze 6e in totaal. Op de 60 horden werd Norah zelfs 4e van alle miniemen, maar hier bleef ze net boven het clubrecord van diezelfde Iza. Met 9"99 verbeterde ze zichzelf wel met een halve seconde op dit nummer, hiermee mag ze dus zeker wel tevreden zijn. Norah waagde zich ook nog aan de 300 meter, en ook dit deed ze prima. Ze won haar reeks, werd opnieuw 4e in totaal en verbeterde het clubrecord met maar liefst 5 seconden tot 45"18. Een absolute topdag dus!

Pauline Inghelbrecht presteerde ook naar behoren met een benadering van haar PR op de 60 en een mooie verbetering in het kogelstoten. Ook over haar 300 meter mag ze zeker niet ontevreden zijn. Axelle Blomme koos voor de loopnummers en dat bleek de goede keuze. Ze haalde zowel op de 60 horden, de 60 vlak als op de 300 meter een mooi persoonlijk record. Ten slotte kwam bij de jongens nog Elouan Cauwels meesprinten. Zijn 60 meter was niet echt super, maar op de 300 meter deed hij een stuk beter. Met 50"96 mag ook hij zich de houder noemen van een nieuw clubrecord. 

Alle resultaten kan je vinden op http://www.toastit-live.be/results/2018/dec/za08/WPdoc.txt