Dag 1 PK meerkamp te Nieuwpoort

Vandaag ging het pk meerkamp van start te Nieuwpoort. Bij de cadetten dames staan Axelle Damman en Emma Staelens klaar om de HAC  kleuren te verdedigen, bij de mannen cadetten hebben we Simen Callewaert die voor de eerste maal deelneeemt aan een 8-kamp.

Simen mocht de dans openen deze morgen met een 100m, de wind vol in het nadeel en een piste die meer weg had van een waterglijbaan, deed hij het voortreffelijk. Tweede in zijn reeks in een tijd van 12.77, een goede start.

Tweede proef van de dag verspringen, na een wat aarzelend inspringen vond Simen zijn draai en kon een mooie sprong van 5,44m achter zijn naam zetten. De kamp nummers bleven elkaar opvolgen op dag 1, het kogelstoten bracht ook de nodige punten binnen, 454 p. voor een worp van 9,48m. In het hoog verliep het iets minder, bij de laatste poging op 1,46m was de hoogte ok, spijtig genoeg was de lichte tik met de hand er teveel aan. 1,43m als eindresultaat. 

In totaal verzamelde Simen 1769 p. op dag 1, morgen staan 100mH, polsstok, speer en 1500m op het programma. Alvast succes Simen.

 

Bij de dames was de 80m Horden de discipline die de 6-kamp starte. Axelle die voor het eerst op dit nummer van start ging kan tevreden zijn, winst in haar reeks in 13.76. Emma startend in de laatste reeks was goed uit de blokken vol voor de winst aan het lopen, tot op de derde laatste horde een foutje hard werd afgestraft. Een val was het gevolg, Emma bleef rustig, stond op en finshte in 18.27. Lichamelijk beperkte de schade zich tot schaafwondes, mentaal veel werk aan de winkel.

Bij het hoogspringen hadden beide dames er zin in, Axelle scherpte haar pr aan met 5 cm en bracht dit nu op 1,50m. Emma had ondertussen haar strijdlus teruggevonden en bleef net onder haar pr met een sprong over 1,56m.

Het kogelstoten was dan het nummer dat Axelle minder ligt en met 7,63m was dit duidelijk, Emma deed door op het elan van het hoogspringen en wierp de kogel naar 10,68m en nieuw pr.

Op het einde van dag 1 Staat Axelle 3de algemeen met 1647 p. en gaat morgen als leider op het pk van start. Emma mag morgen vanop plaats 5 van het algemeen klassement starten en als 2de in het pk, met 1499 p. is alles nog mogelijk. Beide dames gaan absoluut vol voor de overwinning, geen team-orders.

Succes dames

 

Bijlagen: