Deelname HAC G-atleten “Achilles” indoorwedstrijd zaterdag 20/12/14

Voor het merendeel van onze G-atleten was dit de allereerste keer dat ze deelnamen aan een indoorwedstrijd voor valide atleten.
Velen kwamen er aan met een klein hartje, een beetje overdonderd door de zaal, blauwe piste, opwarmingsruimte en al die rappe atleten. Kortom onze speciale atleten vonden dit alles mega spannend !

David en Gianni mochten voor de groep de spits afbijten bij het kogelstoten, zij hebben dan ook de trend van de namiddag gezet. Ook voor een stuk fier dat zij mochten beginnen.

Daaropvolgend namen ze samen met Michiel, Matthias, Hannes en Jonas deel aan de 400m.
Door de speaker omgeroepen als een speciale reeks voor een speciale groep. Hun moed, durf en inzet waren fantastisch om te zien. Daarbij kwam nog dat het aanwezige publiek rechtstaand vanaf het startschot tot na aankomst voor alle atleten luid applaudisseerde. Dit was vooral voor de ouders, grootouders, begeleiders en zeker voor de atleten zelf een echt kippenvelmoment. Een emotioneel moment om nooit te vergeten. De dag kon niet meer stuk.

Dan was het de beurt aan Thomas en Ruben om hun kunnen te tonen op de 800m. Thomas deelde zijn koers goed in en deed het voortreffelijk, Ruben nog wat onwennig had last van de zenuwen. De verbaasde blik in zijn ogen sprak boekdelen, maar oefening baart kunst en ook Ruben zal dat allemaal overwinnen.
Daarna mochten ze samen met Jonas, Hannes en Michiel de 60m sprint afwerken.
Jonas en Hannes startten uit startblok en Michiel liep zijn beste sprint ooit.

En last but nog least ook de Achilles-meisjes kwamen in actie. Na het lange wachten namen Sarah, Caroline en Babette deel aan het kogelstoten. Ze stonden eerst wat onwennig tussen al die andere atletes, maar na een paar oefenworpen was de kop eraf. Met dank aan Greet om hen in dit avontuur te begeleiden en hun hart te stelen.
Tussen het werpen door was het tijd om samen met Nina de 60m sprint af te werken.
Voor Nina was dit eindelijk het moment waar ze de hele namiddag op had zitten wachten, waardoor ze moeilijk haar zenuwen de baas kon. Maar eenmaal aan de start viel de stress van haar af. Onze vier dames maakten er een mooie spannende wedstrijd van en er was strijd tot op de meet.

Voor Babette, Caroline, Sarah, Nina, Ruben, Jonas, Hannes, David, Thomas, Matthias, Michiel en Gianni was deze wedstrijd er alvast eentje om in te kaderen.

Alsook voor ons, de begeleiders was het een sprong in het duister. Nog nooit namen we met zo’n grote groep G-atleten deel aan een valide indoormeeting. Achteraf gezien was dit een unieke ervaring. Door deze deelname hebben we een lans gebroken, de reacties achteraf van enkele toeschouwers deed ons inzien dat velen met zo’n idee rondliepen maar de stap nog niet durfden te zetten.

Onze reis zaterdag met deze speciale jongeren hebben ervoor gezorgd dat we hen gelukkig gemaakt hebben en hen vooral weer een stukje meer zelfvertrouwen gegeven hebben.
Daarvoor doen we het hé !

Christine, Peter, Brigitte en Anita.