Drie zilveren en een bronzen B.K. medaille voor clubgenoten

Er schreven zich 8 Houtlandatleten in voor de Belgische kampioenschappen in het Koning Boudewijnstadion. Vier van hen keerden met een medaille terug naar huis. 

Op zondag werden alle finales geprogrammeerd maar vooraleer aan de finale te kunnen deelnemen moesten er op bijna alle loopnummers reeksen afgewerkt worden op zaterdag. Op de 800m stonden Amber Dawyndt, Aurèle Vandeputte en Mathias Sanctorum aan de start. Bij de dames liep Amber niet haar beste wedstrijd van het seizoen en haar 2'23"20 was dan ook niet voldoende om door te dringen tot de finale. Bij de mannen kon Aurèle dat wel door met overschot zijn reeks te winnen in 1'52"46. Mathias die in de 3de reeks van de 800m van start ging, liep een sterke wedstrijd maar zijn 1'53"28 was net niet voldoende om door te dringen tot de beste 8.

Rani Vincke wist zich wel te plaatsen voor de finale maar dan voor de 100m. Ze klokte af in een zeer scherpe 11"88. Op de 200m wist Maité Beernaert zich net niet te plaatsen voor de finale. Ze liep weliswaar voor de eerste keer onder de 25 seconden (24"99) maar strandde daarmee op een 9de plaats.

Op zondag was het dan de beurt aan alle kampnummers en de finales van de loopnummers. Ilke Lagrou mocht er de spits afbijten, al moest zij hier wel voor naar Machelen aangezien de hamerslingeraars (en dit jaar ook de kogelstoters) verbannen werden van het Koning Boudewijnstadion. Ilke wierp er een degelijke wedstrijd en kon met 54m40 een enigszins verwachte zilveren medaille in ontvangst nemen. Het volgende zilver was voor Maité Beernaert in het verspringen. Ook voor haar, vooraf gezien, het hoogst haalbare maar er zat misschien toch meer in want ze bleef maar 4cm verstoken van goud. Aurèle Vandeputte haalde brons op de 800m in 1'49"20, een stuk sneller dan tijdens de reeksen maar toch moest hij de duimen leggen voor 2 concurrenten. Voor het 4de eremetaal was het wachten tot op het einde van de middag toen Ward D'hoore van start mocht gaan op de 5000m, zich kon rustig houden tijdens de vele tempowisselingen in de wedstrijd en uiteindelijk nipt de duimen moest leggen in een eindsprint met 2.

Rani Vincke kon in de finale niet terug onder de 12 seconden duiken (12"04) maar haalde daarmee wel een zeer mooie 5de plaats. Ook Tyra Steur presteerde op niveau in de discusring, liet 3 worpen van meer dan 39m optekenen met als beste 39m85 en eindigde knap 6de.