Driemaal zilver op BK indoor voor cadetten en scholieren

De Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren in de Gentse Topsporthal werden over 2 wedstrijddagen verspreid. Op zaterdag kwamen er 4 Houtladatleten in actie, op zondag waren dat er 8. Driemaal kon er een clubgenoot een podiumplaats versieren, driemaal was het zilver.

Op zaterdag sprong cadet Dario Helsmoortel naar een nieuw persoonlijk record in het hinkstapspringen. Zijn 11m71 leverde hem een knappe tweede plaats op. Ook scholier Tibe Delaere mocht een zilveren plak ophalen na afloop van zijn hoogspringwedstrijd. Zijn 1m94 was ook voor hem een nieuw persoonlijk record.

Pauline Inghelbrecht kwam aan de start van de eerste van 2 reeksen van de 800m bij de cadetten. Pauline zette de wedstrijd naar haar hand en won overtuigend in 2'24"60. Ook voor haar betekende dit een mooie verbetering van haar persoonlijk record. In de 2de reeks liepen er slechts 4 atletes sneller waardoor Pauline uiteindelijk op een vijfde plaats uitkwam.

Norah De Bruycker kon haar sprong waarmee ze Vlaams scholierenkampioene werd niet herhalen. Met heel regelmatige sprongen en een beste van 10m67 werd ze 8ste.

Dag 2 van deze kampioenschappen startte 's morgens vroeg met de reeksen van de 60m. Sien Vanspeybrouck (cad) beet er de spits af en eindigde er in 8"61 als 6de in reeks 2. Bij de jongens telden we 2 deelnemers. Dario Helsmoortel en Wout Vanderpijpen stonden beiden aan de start van de 4de reeks. Dario werd er 2de in 7"71 en Wout verbeterde zijn PR met 1 honderdste tot 7"88 en werd er 4de. Bij de scholieren liep Laura Ooghe in 8"23 naar de 4de plaats in de eerste reeks. Geen enkele van hen kon zich plaatsen voor de finale.

Manon Beernaert moest net na de middag aan de slag in de kogelring. Ze benaderde haar PR tot op 2cm (12m85) en haalde daarmee een zilveren medaille binnen. Ze moest er de duimen leggen voor ene Nafy Thiam die de beste wereldjaarprestatie U16 afleverde! Jens Keerman moest enige tijd later in dezelfde ring zijn wedstrijd afwerken bij de scholieren. Met 12m64, een nieuw PR, behaalde hij een finaleplaats en werd er 7de.

Laura Ooghe nam na de 60m ook deel aan het verspringen. Naast 4 ongeldige sprongen leverde ze ook een sprong van 5m46 af, goed voor een 6de plaats.

Op de 200m telden we 2 deelnemers bij de cadetten. Sien Vanspeybrouck nam er deel aan haar 2de proef van de dag en verpulverde er haar PR tot 27"81 en werd daarmee 2de in reeks 2. Milan Marchand startte bij de jongens in de eerste reeks en werd er eveneens in een sterk persoonlijk record (26"07) knap 2de in zijn reeks.

Grootste pechvogel van de dag was Emme Declerck. Na 1 van de 2 af te leggen ronden van de 400m kwam Emme ten val na contact met een concurrente en was haar wedstrijd voorbij.