Dylan Volckaert haalt BK-brons met persoonlijk record!

Door de afwezigheid van Lucas Boone, die verstek moest laten op de 400m in de nasleep van een ribkwetsuur, was Dylan Volckaert onze enige mannelijke vertegenwoordiger op de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren. In "on-zomerse" omstandigheden - de wedstrijd moest enkele keren worden stil gelegd door hevige regen - wierp Dylan tot 2 keer toe zijn persoonlijk record. Zijn 44m52 van de 5de beurt was meteen ook goed voor de bronzen plak in het discuswerpen bij de cadetten.

Emma Staelens, eveneens cadet, moest in dezelfde omstandigheden polsstokspringen, iets wat niet vanzelfsprekend bleek. Toch haalde ze, na vlotte sprongen over 2m60, 2m80 en 2m90, een voortreffelijke 3m00 in haar 2de poging, een evenaring van haar PR. Het leverde haar een 5de plaats op. Ook in het hinkstapspringen was Emma van de partij. Ze rondde er met 10m08 net de 10m-grens wat goed was voor een 6de plaats.

Ook Tyra Steur en Marlies Bulcke behoorden tot onze geselecteerde atleten voor deze kampioenschappen. Zij moesten zaterdagmorgen al aan het werk, respectievelijk in het discuswerpen (schol) en het kogelstoten (cad). Marlies begon met 10m53 degelijk aan haar kogelwedstrijd maar kon haar tijdens de 2 daaropvolgende beurten niet meer verbeteren en bleef steken op een 9de plaats. Hetzelfde verhaal voor Tyra in het discuswerpen. Ook zij startte met een degelijke 31m43 maar haar twee volgende worpen waren minder goed waardoor ook zij, als 10de, geen 3 extra beurten meer kreeg.