Elouan Cauwels is West-Vlaams Kampioen Meerkamp, zilver voor Tibe Delaere

15 HAC-atleten gingen mee naar het PK Meerkamp in Beernem. We  keerden terug naar huis met een gouden en zilveren medaille en 2 top 5-noteringen.

Spannendste wedstrijd was ongetwijfeld de vierkamp bij de pupillen jongens. Drie atleten van HAC kruidden de wedstrijd. Met een dik persoonlijk record van 8,61 meter in het kogelstoten stond Tore Dekoninck meteen aan de leiding. Elouan Cauwels stond met een mooie 5,82 meter op de 9e plaats, ook Henri Verbeke smeet een persoonlijk record met 4,46 meter. Ook op de 60 meter deden de jongens goed mee, de tussenstand bleef ongewijzigd. Tore bleef met een 2e plaats in het verspringen en een sprong van 3,49 meter aan de leiding, Elouan schoof met 3,40 meter op naar de 6e plaats. Ook Henri verbrak zijn record met 2,96 meter. De 1000 meter zette de wedstrijd echter helemaal op zijn kop. Tore zijn minst favoriete discipline zorgde ervoor dat hij zakte naar de 4e plaats, wat voor een enorme teleurstelling zorgde na een hele dag aan de kop te staan. Elouan knalde naar een tijd van 3"18'01, wat hem zoveel punten opleverde waardoor hij uiteindelijk over iedereen sprong naar het goud. Ongezien! Met die tijd staat hij op dit moment ook 9e van België, en verscherpte hij opnieuw zijn clubrecord.

Bij de miniemen jongens haalde Tibe Delaere een zilveren medaille. Met 1,61 meter zette hij een degelijke prestatie neer in het hoogspringen, en stond hij meteen aan de leiding. Met 10,97 meter in het kogelstoten (1e) en 11"19 op de 60 meter (2e) bleef Tibe de te kloppen man. Ook in het speerwerpen werd hij 2e. Opnieuw speelde de 1000 meter een cruciale rol, want voor Tibe is dit toch zijn pijnpunt. Hij knokte voor wat hij waard is en stierf onderweg meerdere keren, maar sleepte er uiteindelijk een mooie zilveren medaille uit. Ook Cyrille Verhelle (9e) en Louis Verbeke (12e) lieten zich gelden met enkele persoonlijke records.

Daarnast was er ook een vierkamp voor de benjamins meisjes, met 60 meter, hockeybalwerpen, verspringen en 1000 meter op het programma. Maluenn Cauwels en Manon De Clerck haalden er 8e en 20e plaats. Met enkele persoonlijke records konden de meisjes dan ook alleen maar tevreden zijn met hun prestaties.

Bij de benjamins jongens waren er 5 enthousiastelingen. Tjorven De Vuyst (6e), Jason Robaey (7e), Ward Buysse (11e), Gertjan D'Hondt (15e) en Senne Hoste (19e) zetten er elk mooie resultaten. Jason werd knap 2e in het hockeybalwerpen. Tjorven werd met 10"32 4e op de 60 meter en sprong naar de 3e plaats in het hoogspringen met 1,08 meter.

Ook bij de miniemen meisjes deden we mee voor de prijzen. Norah De Bruycker stond na het verspringen (3e), 80 meter (2e) en het kogelstoten (4e) op een mooie 3e plaats in de tussenstand. Het speerwerpen, een moeilijke discipline natuurlijk, zorgde ervoor dat ze wat terugviel. Met een degelijke 1000 meter werd ze uiteindelijk nog knap 5e in het eindklassement. In haar zog zette ook Sara Naeyaert enkele sterke prestaties en persoonlijke records neer, wat haar een 13e plaats in het eindklassement opleverde.

Met de vele mooie individuele prestaties kunnen we met veel ambitie uitkijken naar het 'gewone' PK in Nieuwpoort van 23 juni!

 

Bijlagen: 
Image: