Goud, zilver en brons op B.K. cadetten en scholieren

Met een verbetering van haar persoonlijk record naar 2'15"05 en een perfecte 800m-wedstrijd werd Leontine Versyck voor de 2de keer tot Belgisch kampioene gekroond. Ze schoot van bij het startschot naar voor en nestelde zich in het kielzog van de nationale lijstaanvoerdster die er een verschroeiend tempo op na hield. Enkel Leontine kon volgen en in de laatste ronde zag ze haar moment gekomen om op te rukken naar de leiding en zo de Belgische titel binnen te halen.

Het scheelde niet veel of we hadden eerder op de dag al een kampioene te vieren. Cadette Yorunn Ligneel sprong net zoals tijdens de Vlaamse titelstrijd over 1m63 maar had daar 3 pogingen voor nodig. Dat leverde haar zilver op want de winnares haalde ook 1m63 maar deed dit met haar tweede poging. Aangezien geen van beiden nog over 1m65 sprongen was die ene poging dus beslissend over winst en verlies.

Maité Beernaert haalde onverwacht brons in het verspringen bij de scholieren door bij haar eerste poging met 5m39 een nieuw persoonlijk record te laten optekenen. De extra trainingen in Gent op de aanloop leverden resultaat op al sprong ze daarna wel nog 5 (nipt) ongeldige sprongen. Maité startte ook in het hinkstapspringen, door rugpijn kon ze echter niet voluit springen en bleef steken bij een matige 10m36 en een 9de plaats.

Luna Lauwers werd in het verspringen de dupe van de recordsprong van Maité want daardoor werd Luna naar plaats 4 verwezen met de 5m30 uit haar laatste beurt. Luna koos om het verspringen te combineren met de 60m horden waarvan de reeksen net voor het verspringen werden afgewerkt. Daarin eindigde Luna 4de in haar reeks in 9"19 en moest ze op zeer korte tijd haar focus van de horden naar het verspringen verleggen.

Ook Nore Vandekerckhove werd 4de in het verspringen maar dan bij de cadetten. Ze begon matig aan de wedstrijd maar bouwde mooi op en kwam zo met 5m04 op een voorlopige 3de plaats. Tijdens de laatste poging werd ze echter nog voorbij gegaan door een concurrente waardoor ook Nore zich moest tevreden stellen met een vierde plaats. Op de 200m later op de middag werd ze 4de in haar reeks in 27"12, een tijd net boven haar persoonlijk record.

Rani Vincke nam beide spurtnummers voor haar rekening en deed dit voortreffelijk. Op de 60m kon ze zich met de 8ste tijd (7"85) in de reeksen plaatsen voor de finale. In die finale werd er zeer snel gelopen, ook Rani evenaarde haar persoonlijk record (7"78) maar kon daarmee toch geen plaats opscshuiven. Op de 200m later op de dag spurtte Rani naar een sterke 25"50, deze keer goed voor een PR-verbetering en een 6de tijd overall.

Als laatste kwam Simen Callewaert, onze enige mannelijke vertegenwoordiger, aan de start van de 200m bij de scholieren. Hij kreeg de ongunstige baan 2 toegewezen waardoor hij in de 2de bocht moest inhouden om in zijn baan te kunnen blijven. Toch mocht hij tevreden zijn over zijn 24"18 en zijn 4de plaats in zijn reeks.