Goud, zilver en brons op Vlaamse kampioenschappen in Brugge

In het Julies Saelensstadion in Brugge werd vandaag gestreden voor de Vlaamse titels bij de cadetten en scholieren. Houtland telde er 12 ingeschreven atleten, slechts 11 kwamen er effectief in actie want Mathieu Sanders was niet van de partij op de 800m.

De wedstrijden in de voormiddag werden geteisterd door donder, bliksem en zware regen. Zo erg zelfs dat de wedstrijden moesten worden stil gelegd omdat de drie binnenste banen van de piste en de aanloop voor hoogspringen volledig onder water kwamen te staan. Verre van ideale omstandigheden dus om goed in te presteren.

Toch lieten 2 van onze cadetten onder deze omstandigheden een mooi resultaat optekenen. Timon Inghelbrecht liep een persoonlijk record op de 300m horden in 46"46, hij werd er 6de mee in zijn reeks. Yorunn Ligneel zag haar wedstrijd gedurende ruime tijd onderbroken door de regen en bleef met 1m60 net onder haar record. Ze werd 4de in de wedstrijd met dezelfde prestatie als de bronzen medaillewinnares maar had hiervoor enkele sprongen meer nodig.

Ook Jane Verduyn en Axelle Damman moesten een wolkbreuk doorstaan tijdens hun wedstrijd. Nog tijdens de sprongen op de aanvangshoogte begon het zwaar te regenen. Zowel Jane als Axelle hadden dan al 2 ongeldige pogingen laten optekenen op de beginhoogte. Na de onweersbui slaagde ook de derde poging van Jane niet waardoor haar wedstrijd, net als die van 5 andere springsters, meteen ten einde was. Axelle sprong wel over 1m45 maar lukte niet om de 1m50 te overschrijden, ze eindigde als 6de.

Rani Vincke en Simen Callewaert hadden ondertussen de reeksen van de 100m gelopen. Rani liep in 12"46 als 2de over de finish en plaatste zich zo voor de finale. Simen liep 11"89, werd daarmee 6de in zijn reeks wat niet voldoende was voor een finaleplaats.

Nog voor de middagpauze moest Nore Vandekerckhove op de baan voor de 400m. Ze eindigde in de 2de finalereeks als 4de in 1'03"50 en werd daarmee meteen ook 4de overall.

Heel andere weersomstandigheden na de middag. De regen had plaats gemaakt voor de zon en de piste begon stilaan op te drogen. 

Nore Vandekerckhove was de eerste die terug aan de beurt kwam in het verspringen bij de cadetten. Ze begon wat moeizaam maar verbeterde zich elke beurt en stond zelfs even op een derde plaats. Uiteindelijk werd ze met haar 4m94 zevende.

Ook in het verspringen maar dan bij de scholieren wist Maité Beernaert de Vlaamse titel te bemachtigen door in haar laatste poging naar de winst te springen in een nieuw persoonlijk record: 5m78. Even daarvoor was Leontine Versyck op de 800m naar een derde plaats en dus een bronzen medaille gelopen in 2'13"57. Een uurtje later stormde Rani Vincke op de 200m in 24"82 naar een dik persoonlijk record en een zilveren medaille. Eerder op de middag was Rani nog ontgoocheld van de baan gestapt na de finale van de 100m (12"18) omdat ze met 1 honderdste de derde plaats moest prijs geven.

Ook Maité Beernaert kwam op de 200m uit in dezelfde reeks van Rani, werd er 5de in ook voor haar een PR: 25"20. Even daarvoor liep ook Libelia Vincke haar 200m bij de cadetten. In baan 2 liep ze naar 28"81 en een 8ste plaats. Simen Callewaert kwam ook op de 200m in actie en snelde in 23"77 naar de finish, goed voor een 4de plaats in zijn reeks.

Als laatste moest Rahmon Idrizi aan het werk op de zware en technisch moeilijke 1500m steeple bij de cadetten. Hij liep in 5'05"53 naar een knappe 5de plaats.