Grote opkomst op geslaagde Oefenveldloop!

Al voor de 23e keer organiseerde onze club een Oefenveldloop op het sportstadion in Torhout. Ondanks de kleine regenwolken in het begin van de ochtend, viel er een grote opkomst te noteren op deze wedstrijd. Met 156 deelnemers (zo'n 30 meer dan vorig jaar), waaronder maar liefst 100 jeugdatleten, mogen we heel tevreden zijn. Naturlijk waren er heel wat deelnemers van onze eigen club, maar we bedanken ook graag de mensen van ABAV, OB, AVR, HCO en AVMO voor hun deelname.

Onze kleinste atleetjes beten om 10u de spits af. Lore Gokel en Vic Vereecke waren de snelste kuikentjes, Laura Viaene en Korneel Geeraert de snelste eendjes. Bij de benjamins zagen we een heel grote groep van maar liefst 33 atleetjes. Nieuw aangesloten lid Hannelore Van de Velde en de grote Jasper Haelewyn haalden het voor al hun leeftijdsgenoten. De pupillen waren eveneens met erg veel, en daar legde Maluenn Cauwels alle jongens erop. Ze won erg overtuigend voor Jorun De Keyser (OB) en Anna Depoortere. Bij de jongens won de trampolinespringende basketter Seppe Luyckx, voor Robin Van de Walle en Aaron Van Elslander. De miniemen sloten het jeugdprogramma af, en daar was er niets te doen aan Elouan Cauwels. De zomer verliep niet zo heel vlot voor hem, maar met het winterseizoen in aantocht zijn de snelle benen weer helemaal terug. Dario Helsmoortel en Lennert Faict flankeerden hem op het podium. Bij de meisjes won Belgisch 1000 meter-kampioene Shanaya Schollaert (OB) voor Elena Walraet en Nienke De Witte (HCO).

Onze G-atleten werden weer op en top begeleid door onze Christine Caron en haar trainers, en ook zij deden het allemaal prima. Amy De Brauwer en Jonathan Cuypers liepen iets sneller dan hun vrienden en mochten bovenaan op het podium staan.

Vanaf de cadetten zijn de groepen traditioneel veel minder groot, maar toch mogen we zeker niet klagen. Bij de cadetten ging de winst naar Balder Van Eenoo en Jutta De Keyser (OB), bij de scholieren wonnen Stien Van Tieghem (OB) en Tristan Gevaert. Onze wedstrijd voor de seniors bij de dames werd gewonnen door Elke Dedeyne, terwijl bij de mannen Aurèle Vandeputte het haalde voor clubgenoten Simon Mestdagh en Lucas VleurickConnie Vervaecke (ABAV) en Jordy Van Belle waren de betere masters.

Helemaal afsluiten deden we natuurlijk met onze befaamde estafette. Met 66 deelnemers verspreid over 22 ploegen mogen we spreken over een succes! De bescheiden Torhoutse jonge 'Houtland Toppers' Tristan Gevaert, Jitse Deketelaere en Timon Inghelbrecht toonden zich de sterksten, voor 'Dorstige Leeuwen' Wouter en Stefaan Anckaert en Filip Stragier. Voor de '1000 meter mannekes' Elouan Cauwels, Dario Helsmoortel en Seppe Gevaert bleek de afstand net iets te lang, zij werden mooi 3e. Uiteraard stond vooral het plezier en de ervaring voorop in deze competitie.

In naam van onze volledige club bedanken we alle deelnemers voor hun komst en onze medewerkers voor hun inzet! 

Een volledige uitslag kan je hier vinden, de foto's volgen nog.

Via deze link zijn de foto's van de verschillende podia te bekijken: https://flic.kr/s/aHsmHGBd3N

Via deze link zijn een reeks actiefoto's te bekijken: https://flic.kr/s/aHsmHHLSdQ

Via deze link kan je een reeks foto's bekijken van de estafetteloop: https://flic.kr/s/aHsmHHYLfA

Bijlagen: