HAC-atleten presteren schitterend op SVS miniemen

29 januari was er in Gent terug een indoorwedstrijd maar deze keer in schoolverband.

8 leerlingen van Sint-Rembert Torhout en 1 leerlinge van de Bron in Tielt waren van de partij. En het moet gezegd zijnde: de prestaties waren schitterend en daardoor was de medailleoogst ook groot! Onze 9 atleten van het 1ste en 2de middelbaar behaalden samen: 9 medailles!

Luna Lauwers en Annabel Colpaert (De Bron Tielt) mochten de spits afbijten op de 60m spurt. Annabel finishte in 9.78, Luna in 8.84. Een nieuw persoonlijk record voor Luna, ze werd net 9de van haar categorie en miste zo nipt de finale.

Iets later was het de beurt aan Saar Verniest, Axelle Damman en Leontine Versyck op de 60m. Leontine liet een tijd van 8.79 op het bord noteren, Saar een tijd van 9.21. Axelle liep een dijk van een wedstrijd in de reeksen en verbeterde haar record. Ze mocht ook meestrijden in de finale waar ze haar record nogmaals verbrak en een 3de plaats behaalde in 8.50!

Saar en Axelle liepen ook nog een 200m. Saar liep een mooie wedstrijd en behaalde 30.21, Axelle haar 200m was iets minder dan normaal. Ze liet 28.88 op het bord noteren want een stukje boven haar record is maar toch nog goed genoeg was voor brons!

Simen Callewaert was onze enige mannelijke spurter maar hij was er vandaag 2 waard. In de finale van de 60m spurt verbeterde hij zijn persoonlijk record tot 7.95! Daarmee was Simen de enige atleet deze dag die onder de 8 seconder liep! Het leverde hem dus een gouden medaille op. Iets daarvoor had hij reeds goud behaald op de 200m door ook daar zijn PR te verbeteren tot 25.37.

Op de 800m mochten we rekenen op het duo: Leontine en Andries Versyck. Beide liepen een zeer goede wedstrijd. Leontine verbeterde haar PR en bracht het op 2.26.74 waarmee ze als 1ste jaars nu wel heel dicht bij het clubrecord begint te komen. Goud voor haar. Voor Andries was het zijn eerste 800m en hij liet direct een mooie tijd noteren van 2.35.08.

bij het kogelstoten kwamen Annabel Colpaert en Hade de Decker in actie. Annabel stootte de kogel 7m01 ver, Hade deed iets beter, ze stoote de kogel van 2 kg 10m90 ver en veroverde zo de bronzen plak.

Bij de springnummers vertegenwoordigden Luna en Maité Beernaert de houtland/SIRE kleuren. Ze werden BEIDE 3de in het hoogspringen met een sprong van 1m35. (Wat een schitterend en vooral ongewoon podium opleverde). Daarnaast kwam Maité ook nog in actie bij het verspringen waar ze haar PR verbrak tot 4m67! Ze behaalde er de 2de plaats mee.

Een dikke proficiat aan al deze atleten en atletes. De bus was iets te laat maar jullie goeie prestaties zorgden er voor dat toch een schitterende namiddag is geworden!