HAC G-atleten “Achilles” op CrossCup in Brussel

Een druk atletiek weekend. Zondagmorgen 8u30 vertrokken we vanuit Oostende met 3 Achilles-atleten richting Cross Cup te Brussel.
De weergoden waren ons gunstig gezind, dus dat was al een goed begin.

Koen, Benjamin en Thomas namen daar deel aan de G-run over een afstand van 2 km.
Na een uitgebreide opwarming tikte de klok richting 11 uur. De spikes extra goed vastgebonden, kwestie van ze niet te verliezen in de Brusselse modder, was het drietal er klaar voor.

Na voor sommigen een te snelle start viel alles halverwege de eerste ronde weer in de plooi.
Benjamin liep zijn eigen tempo, zonder te forceren, gezien hij 3 maand vanaf de zijlijn heeft moeten toekijken na een hardnekkige blessure. Hij bereikte, pijnvrij, als 6de de meet, een puike prestatie.

Thomas had het niet onder de markt, gezien hij de dag voordien een 800m en 60m afwerkte tijdens de indoorwedstrijd. Had zich voorgenomen zijn het kalm aan te doen. Eenmaal een doorbijter, altijd een doorbijter dus alle voornemens aan de kant en… gaan. Zijn inzet werd beloond met een podiumplaats (3de). Goed gedaan om als scholier deze plaats te behalen achter 2 seniors.

Koen, eigenlijk een echte sprinter, die regelmatig ook deelneemt aan crossen, vond 2 ronden wel wat veel.
Maar de Achilles-atleten laten niet zomaar het hoofd hangen en Koen ging voluit. Hij moest niet alleen die 2 ronden mentaal overwinnen maar moest er ook nog tweemaal een helling bij nemen. Koen finishte als 7de.

De ouders, de oma en coach waren bijzonder fier op deze drie jonge gedreven atleten, en keerden tevreden huiswaarts.

Anita.