Heropstart van onze club: info voor atleten

Algemene richtlijnen

Volgende richtlijnen zijn essentieel om een veilige atletiektraining mogelijk te maken en dienen dus door iedereen nageleefd te worden:

 • Wie verkouden is, hoest, keelpijn of andere ziekteverschijnselen heeft, moet thuisblijven of wordt naar huis gestuurd.
 • De atletiekpiste is geopend van maandag tot vrijdag 8.30 tot 21 uur, zaterdagen van 9 tot 17 uur. Op zon en feestdagen is deze gesloten. De ingang is uitsluitend langs het zwarte hek aan de kant van het zwembad.
 • Er worden geen toeschouwers toegelaten. Iedereen blijft de kortst mogelijke tijd op het sportterrein.
 • Douches, toiletten en kleedkamers blijven gesloten.
 • Er wordt getraind in kleine groepen (max 3 personen) die geen contact maken met elkaar. Ook binnen elke groep zijn de principes van social distancing en hygiëne van toepassing. Deze groepen moeten steeds uit dezelfde personen bestaan. Atleten die verschillende disciplines combineren zullen de eerste weken dus een keuze moeten maken en mogen slechts bij 1 groepje aansluiten. Om wat zicht te hebben op hoe onze atleten de nieuwe maatregelen uitvoeren en om duidelijk te maken dat we als club de richtlijnen maximaal willen respecteren, vragen we onze atleten om hun trainingsgroepjes zelf door te geven. Dit kan je hier doen.
 • Materiaal is voorlopig niet beschikbaar. Je mag enkel je eigen materiaal van thuis gebruiken en dit wordt dus niet gedeeld met medeatleten.
 • Atleten laten zijwaarts minstens 1 baan vrij en lopen zo weinig mogelijk achter elkaar (tenzij 5m tussenafstand).
 • Er is een toezichter van de stad aanwezig die zal controle houden op het goede verloop. Wie zich niet aan de afspraken houdt zal gevraagd worden het domein te verlaten.

Specifieke gevolgen

Omdat alle contactoppervlakken vermeden moeten worden, zijn er enkele disciplines die nog niet kunnen uitgevoerd worden. Ook het feit dat materiaal nog niet kan gebruikt worden zorg ervoor dat volgende disciplines voorlopig nog niet kunnen en mogen beoefend worden:

 • Hoogspringen
 • Verspringen
 • Polsstokspringen
 • Horden

Gewone looptrainingen kunnen perfect uitgeoefend worden, en met persoonlijk materiaal kan er dus wel aan kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en hamerslingeren gedaan worden. Het werpen kan wel alleen op het boventerrein, en aangezien die kooi vrij zwaar is om omhoog te krijgen adviseren we om hier toch met 2 à 3 atleten af te spreken. Om te voorkomen dat er dubbele bezetting zou zijn, maakten wij een reservatietool aan. Je kan de kooi dus ‘reserveren’ om zeker te zijn dat je niet plots met 2 groepjes op hetzelfde moment bent om te trainen. Reserveren kan op: https://bit.ly/3c65KSz

Vanuit een zekere collegialiteit willen we ook vragen dat jonge atleten die nog niet naar school moeten proberen om hun training ’s ochtends/’s middags te doen, zodat de atleten die moeten werken of overdag niet kunnen ’s avonds meer ruimte hebben. Zo wordt het zeker geen overrompeling.

 

Als club zijn we van mening dat het voorlopig niet mogelijk is om trainers actief op de piste te laten coachen. Onze clubtrainers zijn er voor iedereen en het zou niet fair zijn tegenover de groep om 2 atleten uit te kiezen om training aan te geven. Je kan achteraf je tijden doorsturen, je kan binnen je groepje van 3 atleten elkaar filmen en dit bezorgen aan de trainer enzoverder. Met wat creativiteit en flexibiliteit is veel mogelijk!

Ten slotte willen we nog eens een dikke merci zeggen aan onze trainers die hun uiterste best doen om onze atleten te ondersteunen met schema’s en hulp. Zonder hen geen club!

We wensen jullie het allerbeste en alvast veel succes toe met de eerste trainingen. Hou het veilig en voor we het weten staan we er weer zoals vanouds! #HACBluuftgoan!

 

Het HAC-bestuur