Hoogspringgoud en zilver voor Yorunn en Tibe

Niet minder dan 9 clubgenoten konden zich selecteren voor de Belgische indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren. En dat in een brede waaier van disciplines: van spurt over springen tot werpen en 400m. In het hoogspringen behaalden we 2 keer een podiumplaats.

Yorunn Ligneel, die dit jaar het basket wat aan de kant heeft gezet en volop inzet op het hoogspringen, plukte daarvan de vruchten. Ze won immers, na de Vlaamse titel, nu ook Belgische titel in het hoogspringen bij de scholieren. Het werd wel een spannende strijd die op 1m72 in het voordeel van Yorunn werd beslecht. Na de overwinning probeerde Yorunn nog haar PR bij te stellen maar de pogingen op 1m74 waren verdienstelijk maar na het behalen van de Belgische titel was de "drive" wat verdwenen. 

Ook Tibe Delaere was tot op het einde mee in de running voor de Belgische titel. De spannende strijd eindigde jammer genoeg niet in zijn voordeel. Op zijn persoonlijke record hoogte moest hij de duimen leggen voor de Waalse kampioen maar veroverde zo toch nog een knappe zilveren medaille, al voelde het voor Tibe wel aan als het verlies van goud.

Jolijn Verhaeghe haalde ei zo na ook een medaille, al had ze die eigenlijk wel verdiend - de winst ging immers naar een deelneemster die niet de Belgische nationaliteit heeft. Het verspringen tijdens de voormiddag was niet echt bijzonder te noemen. Met sprongen rond de 5m20 met als beste 5m24, presteerde ze wel regelmatig maar miste Jolijn wel de afstand om mee te spelen voor de medailles. Ze werd uiteindelijk 7de. Bij het hinkstapspringen zat Jolijn van bij de eerste sprong op medaillekoers. Haar opener leverde 11m20 op, een dik PR en een voorlopige derde plaats. Ook haar laatste sprong mat nog 11m19 maar toch was dit onvoldoende voor een medaille. Voor brons moest er immers 1cm verder worden gesprongen. 

Cadette Norah De Bruycker was de allereerste die in actie kwam vandaag en dat tijdens de eerste reeks van de 60m. Vanuit baan 1 van de eerste reeks van de dag liep ze naar 8"15, een PR-verbetering van 10 honderdsten van een seconde. Ze werd er derde mee in haar reeks en 13de overall. In het vespringen leverde Norah een heel regelmatige wedstrijd af. Met allemaal sprongen tussen de 4m80 en 4m95 sprong ze constant, alleen de uitschieter over de 5m ontbrak waardoor Norah wat op haar honger bleef zitten. Haar 4m95 leverde toch een mooie 7de plaats op.

Ook vroeg in de morgen moest Jens Keerman aan de bak in de kogelring. Nadat hij vorige week zijn PR gevoelig kon verbeteren, kon hij zich kwalificeren bij het selecte tiental dat tot het B.K. werd toegelaten. Jammer genoeg bleef Jens met 10m74 ver verwijderd van zijn prestatie van vorige week en was hij na 3 pogingen 9de waardoor hij zich niet kon plaatsen voor de finale en de daarbij komende 3 extra worpen. 

Scholier Mattice Ameele plaatste zich ook voor het kogelstoten, maar dan bij de scholieren. Hij had nogal last van de zenuwen en leverde 4 redelijk ondermaatse worpen af. Tijdens ronde 5 kreeg hij terug wat controle op zijn draaibeweging en de laatste beurt bracht met 13m45, zijn 2de beste prestatie ooit en een aanvaardbare 7de plaats op.

Daarnaast hadden we nog 3 atleten op de 400m: Elien Anckaert en Wout Godderis bij de cadetten en Timon Inghelbrecht bij de scholieren. Alle drie bleven ze net onder hun PR. Elien startte vlot en nam direct de koppositie voor haar rekening. Tijdens de laatste 50m werd het nog lastig maar wist ze in 1'02"69 toch nog mooi haar reeks te winnen, wat een 8ste tijd overall opleverde. 

Liep Elien van start to aankomst aan de leiding, Wout Godderis was vooral op achtervolgen aangewezen. Niet verwonderlijk want hij was met een van de minst snelle tijden geselecteerd. Tijdens de laatste 50m kon hij terugvechten uit de laatste positie en eindigde in 63"37 als 4de in zijn reeks. 

Timon Inghelbrecht kon niet op volle kracht meestrijden op zijn 400m. Een griepaanval de afgelopen week zorgde er immers voor dat Timon niet in optimale conditie aan de start kwam. ZIjn 53"14 was dan ook een zeer behoorlijk tijd die hem op een 10de plaats overall bracht.