Houtlandmeisjes domineren het B.K. hamerslingeren

Met 3 Belgische titels, een zilveren medaille, een bronzen medaille en een 4de plaats mogen we gerust van een zeer geslaagd Belgisch kampioenschap hamerslingeren spreken. Zowel bij de scholieren, juniores en beloften dames wonnen onze deelneemsters de wedstrijd.

Bij de scholieren bewees Inez Dewulf haar suprematie door met 54m88 (3kg) de tweede in de wedstrijd 8 meter voor te blijven. In dezelfde wedstrijd werd Chucha Vanbaelenberghe knap 4de met een bestworp van 44m16.

Bij de juniores stond er geen maat op Wege Vanbaelenberghe die op haar beurt de titel won met 47m70. Ook de tweede plaats was voor een clubgenote. Delphine Seynaeve slingerde de 4kg zware hamer 43m31 ver.

Ook bij de beloften werd de Belgische titel binnen gehaald. Daarvoor zorgde Ilke Lagrou die met 55m43 de tegenstand ver achter zich liet.

Dylan Volckaert, onze enige mannelijke vertegenwoordiger slingerde zich ook op het podium. Met 46m25 benaderde hij kort zijn persoonlijke beste en haalde daarmee brons. Zilver had ook gekunnen want Dylan had slechts 3cm minder dan de zilveren medaille winnaar.