Jürgen haalt goud en Katrijn zilver op B.K.

Jürgen Verbrugghe heeft zich vandaag tot beste kogelstoter van België laten kronen tijdens de Belgische kampieonschappen in het Koning Boudewijnstadion. Hij behaalde er zijn eerste Belgische outdoortitel bij de senioren met een worp van 17m42, ruim 1 meter meer dan zijn naaste concurrent.

Ook Katrijn Boone wist een podiumplaats te versieren. Nadat ze tijdens de reeksen de 2de tijd liet noteren, duldde ze in de finale ook enkel Axelle Dauwens voor zich. Ze finishte in 62"30 op een zilveren positie.

De dag begon nochtans niet voorspoedig voor onze atleten. Timothy Vanmassenhove, die zijn kampioenschap noodgedwongen in Nijvel moest betwisten wegens het weren van de hamerslingeraars op de Heizel, gaf er niet het goede voorbeeld door 3 ongeldige pogingen te laten noteren. Hij kon op deze manier zijn schitterende conditie niet verzilveren.

Ondertussen was Jürgen Verbugghe al bezig in de discusring waar hij perfect op medaillekoers zat tot de laatste poging. Hij verloor in de 6de poging immers in extremis de bronzen medaille die hij de hele wedstrijd virtueel in bezit had.

Tijdens het discuswerpen was ook  Jessie Raes aan de beurt voor haar finale van de 800m. Ze volgde perfect de tred van haar concurrentes tot het ingaan van de laatste rechte lijn. Daar moest ze iets toegeven aan een drietal die haar tot de finish zou voorblijven. Ze eindigde op haar eerste B.K. 800m als 4de in een nieuw PR: 2'10"47

Het moet "eeuwen" geleden zijn dat Houtland nog iemand in de 100m-finale van het B.K. had. Domien Decloedt had er met zijn tijd van de reeksen zeker uitzicht op een podiumplaats. Zijn 10"75 was de 4de tijd met slechts enkele honderdsten minder dan de eerste. Een minder goede start beslistte er echter anders over. Hij verloor daar hoogstwaarschijnlijk de 10 honderdsten van een seconde die hem scheidden van de bronzen medaille, hij werd 5de in de finale.

Op de 5000m startte Evy Pieters eerder rustig. Geen slechte keuze bleek al vlug want de verzengende hitte sloeg na enkele ronden toe. Enkele concurrentes moesten hun snelle start bekopen met een inzinking waardoor Evy uit de achterhoede steeds verder opschoof naar voor. Met 18'00"34 eindigde ze uiteindelijk op een mooie 6de plaats.

Als laatste was het de beurt aan Charlotte Tahon die de binnenbaan was toebedeeld op de 200m. Die korte bocht is zeker geen voordeel voor haar want hij zorgt veelal voor problemen met haar knie. Deze keer lukte het goed en werd ze mooi 7de in 24"91.

Via onderstaande link zijn een reeks foto's te bekijken van onze atleten op de finaledag van dit B.K.

https://plus.google.com/photos/105380787286607360789/albums/5903166538650376209