Jürgen Verbrugghe is terug Belgisch kampioen kogelstoten

 

Na de provinciale en de Vlaamse titel heeft Jürgen Verbrugghe nu ook de Belgische titel in het kogelstoten aan zijn palmares toegevoegd. Met een bestworp van 17m15 was hij de concurrentie te sterk af. "Ik ben tevreden met de Belgische titel al kan ik niet echt tevreden zijn van het resultaat. In plaats van worpen eind de 17m moest ik me immers tevreden stellen met een kleine 17m. De benen waren wat slapjes vandaag, iets waarvoor ik geen uitleg heb. Misschien zit mijn nachtdienst van vorige nacht er voor iets tussen?" 

Onze andere 4 deelnemers wilden niet onder doen voor elkaar en werden elk 5de in hun discipline. Domien Decloedt startte met ambitie aan de 60m en bewees al in de reeksen dat hij gebrand was op een sterke prestatie. Hij liep in zijn reeks immers naar 6"93, een nieuw PR en een zekere finaleplaats. "In de finale voelde ik meteen dat ik niet zo goed weg was. Mijn reactie in de startblokken liet me wat in de steek en ik moest de hele wedstrijd proberen verloren tijd in te halen. Dat lukte me niet echt en eindigde daardoor in 6"95 op een 5de plaats."

Bij onze dames kwam Orphee Depuydt het meest in actie want ze nam zowel de 60m als de 200m voor haar rekening. Op de 60m spurtte ze naar 7"81 in haar reeks waarin ze enkel een Nederlandse gastatlete voor moest laten. Later op de middag liet ze nagenoeg de zelfde tijd optekenen (7"80) tijdens de finale die haar dus ook een 5de plaats opleverde. Haar reeks van de 200m won ze in 25"31, een eerder matige tijd voor haar kunnen. "Ik heb al een tijdje last van een geblokeerde rug die terug wat opspeelde tijdens de wedstrijden vandaag. De 60m lukte nog maar op de 200m voelde ik mijn rug wat verkrampen. Omdat ik alles op de Belgische junioreskampioenschappen wil zetten, besloot ik om niet meer te starten in de finale van de 200m alhoewel ik er een bijna zekere medaillekans had."

Ook Jessie Raes eindigde op een 5de plaats maar dan op de 800m. Haar tijd die ze vorige week tijdens de studentenkampioenschappen liep, zorgde voor een boost van zelfvertrouwen en ook de ambitie om een podiumplaats te halen. Met 2'14"51 liep ze echter bijna 2 seconden trager dan vorige week en meteen was haar podiumhoop verdwenen. "Tot op 600m voelde alles goed aan, ik kon het tempo goed volgen en liep vlot mee voor een bronzen medaille. De laatste 200m kon ik echter niet de nodige versnelling plaatsen waardoor ik mijn tijd van vorige week niet kon benaderen en mij moest tevreden stellen met een 5de plaats."

Op de 400m was het de beurt aan Katrijn Boone. Ze mocht starten in de 4de van de 5 finalereeksen waarin ze een zeer mooie wedstrijd liep. Toen ze na 100m hun banen mochten verlaten volgde ze kort op de koploopster. Ze bleef volgen tot het uitkomen van de laatste bocht en kwam toen over haar concurrente. "Ik voelde dat ik over had en kwam bij het ingaan van de laatste rechte lijn vlot naast de koploopster en liep haar ook voorbij. In de laatste meters kon zij me echter nog voorbij benen met een ultieme versnelling. Ik ben tevreden met mijn 57"65 al heb ik het gevoel dat ik nog een stuk sneller kon want mijn benen waren niet eens verzuurd bij de aankomst." In de laatste reeks waren er nog 3 andere atletes sneller zodat Katrijn uiteindelijk ook een 5de plaats behaalde.

Een filmpje van onze atleten in actie vind je via onderstaande link:

http://www.youtube.com/watch?v=XMTxqfxbaLI&feature=em-upload_owner