Jeugdatleten schitteren in Roeselare

Dertig atleten trokken gisteren naar Roeselare om deel te nemen aan de Rubenscup. Het werd een namiddag vol topprestaties van onze jongste atleten, met in totaal maar liefst 17 top 3-noteringen. Met nog twee weken tot het Provinciaal Kampioenschap mogen we alvast dromen van enkele medailles daar.

Meest opmerkelijke nummer was natuurlijk de 3x600 meter. De benjamins meisjes Maluenn Cauwels, Anna Verbeke en Bélem Van de Walle zetten er met 7'15.67 een clubrecord neer, aangezien er nog nooit een ploeg benjamins meisjes deze afstand liep. De 1e ploeg van de pupillen jongens, met Dario Helsmoortel, Tore Dekoninck en Elouan Cauwels, snelde naar de tweede plaats in een tijd van 5'52.34, wat 19 hondersten boven het clubrecord is dat ze wilden breken.

Ook de 4x60 meter bij de benjamins jongens zorgde voor een leuke opsteker. Tiemen Swimberge, Robin Van de Walle, Tjorven De Vuyst en Ward Buysse liepen er naar de tweede plaats en hun tijd van 40"22 is goed voor een verbetering van het clubrecord met 4 hondersten.

Bij de miniemen meisjes toonde Norah De Bruycker zich de snelste miniem op de 80 meter. Dit deed ze in een mooie tijd van 11"26. Ter illustratie: slechts 5 miniemen jongens liepen sneller dan Norah, heel sterk dus voor een nog altijd maar eerstejaars miniem. Een van die miniemen jongens was Tibe Delaere die met 10"91 naar een tweede plaats liep. Dat Houtland over enkele snelle benen beschikt, toonde ook pupil Elena Walraet. Met 9"31 op de 60 meter werd ze derde in haar categorie. Ook zij is nog altijd maar eerstejaars.

Dat Houtland bekend staat voor zijn vele goede werpers, werd ook gisteren nog maar eens duidelijk. Zowel Tore Dekoninck (1e plaats kogelstoten pupillen), Manon Beernaert (1e plaats discuswerpen miniemen) Tibe Delaere (1e plaats kogelstoten miniemen), Jens Keerman (2e plaats kogelstoten miniemen), Bélem Van de Walle (2e plaats hockeybalwerpen benjamins meisjes) en Norah De Bruycker (3e plaats kogelstoten miniemen) haalden een top 3-plaats. Met ook een 4e plaats in het hockeybal voor Maluenn Cauwels en een 4e plaats in het discuswerpen voor Zite Fraeyman deden we in elke categorie mee voor de prijzen.

Ook in de springnummers deed HAC het voortreffelijk. Axelle Blomme sprong met 3.56 meter naar de eerste plaats bij de pupillen meisjes, gevolgd door Manon Beernaert. Ook Juliette Depoortere eindigde met 3.31 meter op een mooie 6e plaats. Tibe Delaere werd 3e in het verspringen bij de miniemen jongens met 4.43 meter, benjamin Robin Van de Walle sprong met 1.08 meter naar een 3e plaats in het hoogspringen en ook Elouan Cauwels sprong met 1.23 meter naar de derde plaats bij de pupillen jongens.

Bijlagen: