Jeugdatleten sluiten Rubenscup af in Kortrijk

Zo'n 23 jeugdatleten trokken naar het grijze Kortrijk om er deel te nemen aan de laatste wedstrijd van het Rubenscupcriterium. Voor de meeste atleten betekende deze wedstrijd ook de laatste kans om dit seizoen nog hun persoonlijke records extra aan te scherpen.

Bij de benjamins meisjes kwamen Bélem Van de Walle en Maluenn Cauwels in actie. Beiden presteerden een beetje onder hun kunnen, maar daar zal het koude weer zeker ook voor iets tussen zitten. Bij de jongens zagen we Senne HosteTiemen SwimbergheJason RobaeyTjorven De Vuyst en Robin Van de Walle. Tiemen haalde een mooie 7e plaats in een persoonlijk record van 10"10 en zowel Tjorven, Robin als Senne verbeterden hun record in het verspringen. Daarnaast werd Jason knap 5e in het hockeybal met een worp van 23,48 meter.

De pupillen meisjes presteerden heel sterk. Eerstejaars(!) Elena Walraet liep de snelste tijd van de middag in 9"23 op de 60 meter, Manon Beernaert won zowel het verspringen (3,66 meter) als het kogelstoten. Met 9,39 meter springt ze van de vierde naar de tweede plaats op de Belgische ranglijst, waardoor ze met veel ambitie naar het BK in Nijvel kan afzakken volgende week. Daarnaast verbeterden ook Axelle BlommeElena Walraet en Zita Luyckx hun records in het kogelstoten. Ook Pauline Inghelbrecht zette haar beste beentje voor, maar de weersomstandigheden zorgden ervoor dat ze een mindere dag had.

Bij de pupillen jongens bevestigde Tore Dekoninck zijn werpambities voor volgende week. Met een 1e plaats in het kogel (8,90 meter) en een 2e plaats in het discuswerpen (18,41 meter) kan hij vol vertrouwen uitkijken naar Nijvel. Ook Wout Keerman presteerde prima in het werpen en werd zowel in het kogelstoten (7,36 meter) als discuswerpen (16,94 meter) knap 3e. Dario Helsmoortel had een prima namiddag en verbeterde zowel op de 60 meter, het discuswerpen als de 1000 meter zijn persoonlijke record. Elouan Cauwels werd 4e in het discuswerpen en 2e op de 1000 meter. Ook Lenn Vanhullebusch verbeterde zijn record in het discuswerpen.

Bij de miniemen meisjes kwamen Nelle Dekoninck, Emme Declerck en Norah De Bruycker in actie. Norah illustreerde haar goede vorm met een scherpe 11"15 en een 3e plaats op de 60 meter, en won het hoogspringen met een sprong van 1,43 meter. Op de 1000 meter verbeterden Norah en Emme hun PR. 

Ten slotte kwam Tibe Delaere zich nog eens testen voor het BK volgende week. Hij won het hoogspringen comfortabel met een degelijke sprong van 1,62 meter. Tibe won ook het discuswerpen, Jens Keerman werd 3e. 

Alle uitslagen kan je hier nog eens herbekijken.

Bijlagen: