KvV Cad/Schol: kampioenschap van net niet

Vrijdag 15 augustus werd het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren georganiseerd door FLAC te Ieper. Voor ons werd het dit jaar een korte verplaatsing tov vorig jaar Heusden-Zolder. De dag werd vooral beheerst door regen en wind met af en toe wat zon, moeilijke omstandigheden voor alle atleten.

Tyra kwam bij de scholieren in actie bij het discuswerpen, met 31,60m was een 6de plaats het eind resultaat.

Bij de jongens was het Dylan die op de werpnummers discus en kogel terug te vinden was. Bij de discus was het in Dylan zijn woorden "slecht", 3 nul worpen. De kogel bracht met 11,21m een 8ste op.

Ilke was bij scholieren op de kogel ingeschreven, met een mooie worp van 12,15 eindigde ze op een 6de plaats.

Onze cadetten op het kogelstoten waren Marlies en Delphine. Delphine stootte een degelijk 9,52m, Marlies wierp haar kogel van 3kg, 11,12m goed voor een 6de plaats. 

Bij de springnummers kwamen ook behoorlijjk wat atleten in actie. Simen was s'morgens vroeg al in het zand bezig, met een sprong van 5,17 kon hij zich spijtig genoeg niet plaatsen bij de laatste 8. In zijn baanronde wedstrijd verging het hem beter af. Hij klokte een 56.58, goed voor een 4de plaats. 

Bij het polsstokspringen ging Emma tot 3,00m mee, goed voor een evenaring van het clubrecord van I.Allemeersch uit 1996, spijtig genoeg bracht dit in de wedstrijd niks meer op dan een 4de plaats.

De trend bleef zich ook in het hinkstapspringen doorzetten, de proef waar 3 van de 12 atleten van HAC origine waren. Emma werd 5de met 10,25m, Lies 8ste met 9,84m goed voor een pr en Delphine 10de eveneens met een nieuw pr van 9,67m . 

Op de loopnummers was het Leontine die het best voor de dag kwam, in een sterke maar natte reeks finishte ze op de 800m 6de in een tijd van 2.23.91.

Lies kwam ook in de voormiddag in de 100m reeksen in actie, met een lichte tegenwind liep ze naar 13.76.

Lucas die ondanks een blessure aan de ribben van start ging, kon zijn kansen nooit naar behoren verdedigen en finishte in 54.73 op de 400m.

Ondanks het net niet gevoel, toch een dikke proficiat aan de atleten die in moeilijke omstandigheden mooie prestaties neerzetten. 

Foto's KvV via onderstaande link:

http://stephanest.smugmug.com/atletiek/2014-08-15-KVV-cadschol

 

 

Bijlagen: