Laatste Rubenscup van het seizoen zorgt voor sterke prestaties

Zaterdag vond in Kortrijk de 6e en laatste Rubenscupwedstrijd van het seizoen plaats. Voor deze laatste haalden 25 HAC-atleetjes hun beste benen boven.

De namiddag begon meteen goed voor onze club: op de 4x80 meter liepen miniemen Emme Declerck, Manon Beernaert, Axelle Blomme en Pauline Inghelbrecht overtuigend naar de overwinning. Dat onze atleten over snelle spurtersbenen beschikken, werd de hele namiddag duidelijk: zowel Norah De Bruycker, Wout Vanderpijpen als Elena Walraet wonnen de spurt in hun categorie. Dario Helsmoortel werd dan weer 2e op de spurt bij de miniemen jongens.

Ook in het werpen deden onze clubgenoten het voortreffelijk: Tore Dekoninck kon het felbegeerde clubrecord van Bavo Parmentier in het kogelstoten eindelijk verbreken dankzij een worp van 10,46 meter. Hiermee werd hij uiteraard ook 1e bij de pupillen jongens. Ook Manon Beernaert was in goede doen en stootte de kogel 10,94 meter ver, waarmee ook zij 1e werd. In het hockeybal bij de benjamins jongens verraste Senne Hoste dan weer met een mooie 3e plaats dankzij een worp van 24,32 meter. Mirre Denys werd bij de jongste meisjes eveneens 3e, met 18,24 meter.

Naast spurten en werpen was ook het springen van veel atleetjes heel knap: Norah De Bruycker won het hoogspringen met een sprong van 1,48 meter, Manon werd 3e met een nieuw record van 1,42 meter. In het verspringen werd Mirre Denys 4e bij de benjamins, Elena haalde een mooi nieuw record waarmee ze 5e werd bij de pupillen.

Op de lange afstand vonden broer Elouan en zus Maluenn Cauwels opnieuw hun snelle benen: Elouan werd 2e en liep een mooie chrono van 3'06"21, Maluenn werd 3e in een record van 3'33"40. Juliette Jacques werd mooi 5e op de 600 meter in 2'20"40.

Naast eerder genoemde atleten gaven ook Mathis Verdonck, Ilian Naert, Arthur Geeraert, Anna Walraet, Anna Depoortere, Naomi Bonte, Seppe Gevaert, Cyril Vermeire, Bélem Van de Walle, Zita Luyckx en Juliette Depoortere het beste van zichzelf. De volledige uitslag kan je hieronder vinden.

Bijlagen: